Nobel Vakfı geri adım attı !Rusya, Belarus ve İran davet edilmeyecek

Güncelleme Tarihi:

Nobel Vakfı geri adım attı Rusya, Belarus ve İran davet edilmeyecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2023 17:04

Nobel Vakfı, gelen tepkiler sonrası Nobel Ödül Töreni'ne Rusya, Belarus ve İran'ın büyükelçilerini 'davet etme' kararında geri adım attı.

Haberin Devamı

Nobel Vakfı’ndan konuyla ilişkin bugün yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

“Nobel Vakfı'nın önceki uygulamalara uygun olarak tüm büyükelçileri Nobel Ödülü ödül törenine davet etme kararı sert tepkilere neden oldu.

Kararın temeli, Nobel Ödülü'nün temsil ettiği değer ve mesajların mümkün olduğunca geniş kitlelere ulaştırılmasının önemli ve doğru olduğuna inanmamızdı.”

SADECE OSLO’DAKİ TÖRENE HERKES DAVETLİ

“İsveç'te bu mesajı tamamen gölgeleyen güçlü tepkilerin farkındayız. Bu nedenle Nobel Vakfı yönetim kurulu, geçen yılki olağan uygulama istisnasını tekrarlamayı yani Rusya, Belarus ve İran'ın büyükelçilerini Stockholm'deki Nobel Ödül törenine davet etmemeyi tercih etti.

Daha önce olduğu gibi Oslo'daki törene tüm büyükelçiler davet edilecek.”

Haberin Devamı

Nobel ödülleri, açıklandıktan sonra İsveç’in başkenti Stockholm’de yapılan törenle sahiplerine verilmektedir. Nobel Barış Ödülü'nü kazanan kişi veya kişiler, Norveç’in başkenti Oslo’da yapılan törenle öldüllerini almaktadır. Geçen yıl, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sebebiyle bu üç ülkenin büyükelçileri, Stockholm'deki törene davet edilmemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!