Netanyahu: Can kayıplarından üzüntü duyuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Netanyahu: Can kayıplarından üzüntü duyuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 15:43

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, yardım gemilerine düzenlenen operasyonda meydana gelen can kayıplarından dolayı üzüntü duyduklarını belirtirken, Gazze'ye uygulanan ablukanın süreceğini söyledi.

Haberin Devamı

İsrail televizyonunda yayınlanan açıklamasına göre Netanyahu, "Ne yazık ki bu bağlamda en az 10 kişi hayatını kaybetti. Can kayıplarından üzüntü duyuyoruz" dedi.

Netanyahu ayrıca, İsrail askerlerinin, "Gazze'ye yardım getiren gemilerin yükünde silah bulunmadığından emin olmak istediğini" belirterek, "filodaki 5 gemide silah olup olmadığının başarılı bir şekilde kontrol edildiğini, ancak altıncı geminin işbirliği yapmadığını" söyledi.

Netanyahu, Kanada Başbakanı Stephen Harper ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, bu gemideki yüzlerce kişinin, askerleri sopalarla dövdüğünü ve  bıçakladığını, ateş açıldığına dair bilgi de bulunduğunu söyledi. Netanyahu, tüm  bunların askerleri saldırmaya mecbur bıraktığını belirtti.

İsrail'in düzenlediği operasyon sonucunda en az 10 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. Ancak daha sonra Netanyahu'nun sözcüsü ölü sayısının 9 olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Hayatını kaybedenlerin çoÄŸunluÄŸunun Türk vatandaşı olduÄŸu bildirilirken, Ä°srail ordusu operasyonda 7 askerinin de yaralandığını belirtmiÅŸti.  Â

Netanyahu, daha erken saatlerde yaptığı konuyla ilgili ilk değerlendirmesinde Gazze'ye yardım götüren gemilere yapılan operasyonun arkasında olduklarını söyledi. Netanyahu, yaşanan olaylar üzerine yarın yapılması planlanan Washington gezisini iptal etti.

BaÅŸbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, Kanada'da bulunan Netanyahu, Ä°srailli diplomat ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı telefon görüşmesinde orduya "tam destek" verdiÄŸini söyledi.     Â

WASHÄ°NGTON GEZÄ°SÄ° Ä°PTAL
Netanyahu'nun görüşmede ayrıca operasyon sırasında "yaralananların sağlık durumu" hakkında da bilgi istediği ifade edildi.

Yaşanan olayların ardından Netanyahu'nun yarın yapılması beklenen Washington gezisi iptal edildi. Netanyahu'nun son aylarda yeni yerleşim birimleri nedeniyle bozulan ABD-İsrail ilişkilerini düzeltmek amacıyla Obama'yla biraraya gelmesi bekleniyordu.

Görüşmede, Gazze yarım konvoyuna düzenlenen saldırının da ele alınacağı tahmin ediliyordu. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, gezinin iptal edildiği duyuruldu.

Haberin Devamı

           Â

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!