Navalni’nin eşi AB Dışişleri Konseyi’ne katılacak

Güncelleme Tarihi:

Navalni’nin eşi AB Dışişleri Konseyi’ne katılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2024 14:49

Aleksey Navalni’nin sözcüsü Kira Yarmysh, Navalni’nin annesi ve avukatlarının morga girişine izin verilmediğini, cesedinin orada olup olmadığını söylemediklerini belirtti. Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya'nın ise bugün düzenlenecek AB Dışişleri Konseyi toplantısına katılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Navalni’nin Sözcüsü Yarmysh, açıklamasında, “Aleksey'in annesi ve avukatları sabah erkenden morga geldiler. İçeri girmelerine izin verilmedi. Avukatlardan biri kelimenin tam anlamıyla dışarı itildi. Görevlilere Aleksey'in cesedinin orada olup olmadığı sorulduğunda cevap vermediler. Soruşturma Komitesi anne ve avukatlara Navalni'nin ölümüne ilişkin soruşturmanın uzatıldığını bildirdi. Ne kadar süreceğini söylemediler. Ölüm nedeni hala 'bilinmiyor'. Yalan söylüyorlar, kendilerine zaman kazandırıyorlar ve bunu gizlemiyorlar bile” dedi.

EŞİ AB DIŞİŞLERİ KONSEYİNE KATILACAK

Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya bugün düzenlenecek AB Dışişleri Konseyi toplantısına katılacak.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Borrell, AB Dışişleri Konseyi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, “Aleksey Navalni'nin dul eşi Yulia Navalnaya bugün Brüksel'de düzenlenecek olan Dışişleri Konseyi toplantısına katılacak. Bu hafta sonu boyunca çok sayıda insan baskılara rağmen Moskova ve St. Petersburg sokaklarında gösteri yapmıştır. Birçoğu gözaltına alındı. Rus muhalefetine destek mesajı göndermeliyiz ve aynı zamanda savaşın nasıl gittiğini izleyeceğiz. AB dışişleri bakanları ayrıca Ukrayna, Orta Doğu, Sahel ve Belarus'taki durumu da ele alacak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!