NATO'dan Erdoğan'a 'İsveç' teşekkürü! ABD: Memnuniyetle karşılıyoruz

Güncelleme Tarihi:

NATOdan Erdoğana İsveç teşekkürü ABD: Memnuniyetle karşılıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2024 12:31

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı nedeniyle teşekkür etti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsveç’in NATO'ya katılım protokolünü onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İsveç’in NATO üyelik sürecinin onaylanmasına ilişkin protokol, TBMM Genel Kurulu’nda yapılan görüşmelerin ardından oylanmıştı.

346 milletvekilinin oy kullandığı teklifte, 287 milletvekili kabul, 55 milletvekili ret ve 4 milletvekili çekimser oy kullanırken, teklif oy çokluğu ile kabul edilmişti.

NATO'DAN TEŞEKKÜR

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İsveç'in NATO üyeliği ile ilgili yaptığı açıklamada  “Bu hafta TBMM’nin İsveç’in üyeliğini onaylamasını memnuniyetle karşılıyor ve kararı hızlı bir şekilde imzalaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

BLİNKEN'DEN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’dan protokole ilişkin açıklama geldi. Blinken sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in NATO’ya katılım protokolünü onaylamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Belgelerin bize ulaşmasını ve İsveç'i NATO'nun 32. üyesi olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. İsveç ve ittifak birlikte daha güçlü” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!