Miçotakis’ten ikili görüşmeye sel rötarı

Güncelleme Tarihi:

Miçotakis’ten ikili görüşmeye sel rötarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 07:00

Orta Yunanistan’da 15 kişinin ölümüne, en az 2.5 milyar Euro hasara ve 1 milyon dönüm arazinin sular altında kalmasına yol açan Daniel fırtınası, etkisini Türk-Yunan ilişkilerinde de gösterdi.

Haberin Devamı

Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Petritis, geçen hafta Ankara’da Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşmesinden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile Başbakan Kiriakos Miçotakis’in, BM Genel Kurul çalışmaları paralelinde 18 Eylül’de New York’ta bir araya geleceklerini açıklamıştı.

AB’DEN 2.2 MİLYAR EURO

Sel felaketi nedeniyle tüm programı altüst olan Miçotakis, diplomatik kanallardan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a New York’taki görüşmelerinin 2-3 günlüğüne ertelenmesinin mümkün olup olmadığını sordu. Ankara’dan olumlu cevap geldi. İkili görüşme 20 ya da 21 Eylül’de gerçekleştirilecek. Miçotakis, önce Ağustos ayındaki büyük yangınlar, ardından da sel felaketi üzerine, AB’den maddi yardım istemek üzere dün Brüksel’e gitti. AB dayanışma fonundan Yunanistan’a 2.2 milyar Euro destek sağlayacak.

Haberin Devamı

Yunanistan’ın sebze, meyve ve baklagil tüketiminin yüzde 15’i sular altında kalan Thesalya bölgesinden karşılanıyordu. İhtiyaç ithalatla karşılanacağından, bu ürünlerde fiyat artışı olması bekleniyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!