Miçotakis açıkladı: Adalara vize kolaylığı martta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Miçotakis açıkladı: Adalara vize kolaylığı martta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 07:00

Yunanistan lideri Miçotakis, Türk vatandaşlarına Yunan adalarında vize kolaylığı uygulamasının mart ayında başlayacağını açıkladı. Yunan Başbakanı, iki ülke ilişkilerinde “gergin dönemlerin” aşıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Yunanistan Başakanı Kiriakos Miçotakis, Türk vatandaşları için Ege’deki 10 Yunan adasına vize kolaylığı uygulamasının mart ayında başlayacağını açıkladı. Devlet televizyonu ERT’ye konuşan Miçotakis, mart ayında yürürlüğe girecek anlaşmanın “daimi olacağına inandığını” söyledi.

BİR YIL GEÇERLİ

Vize kolaylığı, Ege’de Rodos, İstanköy, Sisam, Sakız, Meis, Sömbeki, İleryöz, Limni, Midilli ve  Kilimli adalarını kapsıyor. Türk vatandaşlarına, adalardaki limanlarda 1 yıl geçerliliği olacak, 7 gün süreli vize verilecek. “Limanda vize” uygulaması, pandemi öncesine kadar sadece yaz ayları için uygulanıyordu. Hürriyet’in edindiği bilgilere göre, ada yetkililerine bu konuda henüz talimat gönderilmedi.

Miçotakis açıkladı: Adalara vize kolaylığı martta başlıyor

Haberin Devamı

‘KRİZ GÜNLERİ GERİDE KALDI’

Röportajında Atina-Ankara arasında olumlu ivme kazanan ilişkilere de değinen Miçotakis, gerginlik-kriz dönemlerinin artık geride kaldığına inandığını belirtti. “Cumhurbaşkanı (Tayyip) Erdoğan ile son dönemdeki 3 görüşmemizden sonra artık çok daha iyimserim” diyen Miçotakis, ilişkilerdeki yumuşamanın sahada da görüldüğünü, ayrıca ekonomik ilişkilerin güçlenmesi için önemli yol katedildiğini ve yasadışı göçe karşı mücadelede daha iyi işbirliği yapıldığını söyledi. “Bizim için tek anlaşmazlık konusu, Ege ve Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı ve ekonomik münhasır bölge sınırlarının belirlenmesidir” diyen Miçotakis, bu konuya “iyi niyetle” yaklaşacaklarını belirterek, “Bu anlaşmazlığı çözemesek bile Türkiye ile iyi ilişkiler içinde yaşamayı öğrenmeliyiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!