Merz’in CDU’ya liderlik şansı artıyor

Güncelleme Tarihi:

Merz’in CDU’ya liderlik şansı artıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 00:03

Almanya’da Başbakan Angela Merkel’in, Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) liderliği koltuğunu bırakacağını açıklamasıyla Merkel döneminin sonu başladı.

Haberin Devamı

Merkel’in CDU liderliği koltuğuna üç aday çıktı. 6-8 Aralık tarihlerinde yapılacak CDU Genel Kurultayı’nda bin civarında delege partinin yeni liderini belirleyecek. Kurultaya 5 hafta kala ibre CDU’nun koyu muhafazakâr sağ kanadından Friedrich Merz’e döndü. Eski Maliye Bakanı ve şimdiki Meclis Başkanı Wolfgang Schaeuble başta olmak üzere parti içindeki koyu muhafazakâr kanadın Friedrich Merz’i bir süredir genel başkanlık koltuğuna hazırladığı ortaya çıktı. Merkel, parti içi en güçlü halefi olarak gördüğü Friedrich Merz’i 10 yıl önce etkisiz hale getirmiş, Merz de siyaseti bırakarak, özel sektöre geçmişti. Friedrich Merz, ABD’nin en büyük yatırım fonlarından BlackRock şirketinin denetleme kurulu başkanlığı yanında birçok şirketin de hukuk danışmanı olarak görev yapıyordu. Merkel’in geri çekileceğini açıklamasıyla Merz’in bir zamanlar Almanya Başbakanı olma rüyası yeniden canlandı ve “CDU Genel Başkanlığı’na adayım” dedi.

UÇAKLARI VAR

Haberin Devamı

Alman kamuoyunda 10 yıl içinde milyonerliğe yükselen politikacı olarak tanınan Friedrich Merz’in Bild Gazetesi’nin haberine göre Cessna 182 ve liste değeri 3.7 milyon Euro olan Socata TBM-910 tipi iki özel uçağı var. Anketlere göre Almanların yüzde 38’i Merz’i CDU Genel Başkanı olarak görmek istiyor. CDU seçmenleri arasında ise bu oran yüzde 44. CDU Genel Sekreteri Annegret Kramp Karrenbauer’i CDU Genel Başkanı olarak görmek isteyen Almanların oranı yüzde 27. CDU seçmenleri arasında da Karrenbauer yüzde 39’la Merz’i yakından takip ediyor. Üçüncü aday 38 yaşındaki Sağlık Bakanı Jens Spahn... Spahn’i destekleyen Almanların oranı yüzde ise 13. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!