Merkel testten ‘çok iyi’ not aldı

Güncelleme Tarihi:

Merkel testten ‘çok iyi’ not aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 09:55

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin’in Pankow semtinde Kurt Tucholsky Ortaokulu’nu ziyaret etti. Merkel kendisini okul bahçesinde karşılayan öğrencilerle önce ayaküstü sohbet etti. Öğrenciler ise Merkel’le selfie yapmak için yarıştı.

Haberin Devamı

BİR grup öğrenci Merkel’e Erasmus projesinin ve öğrenci değiş tokuşunun tecrübelerini zenginleştirdiğini, Avrupa’yı daha iyi tanıdıklarını anlattı. Öğrenciler, Merkel’i bilgisayar testine de soktu. “Bir sporcunun kalbi kaç kilo?”, “Günde 20 adet sigara içen birinin ciğeri ne kadar katran toplar” gibi sorulara cevap verdi. Tüm sorulara doğru yanıt veren Merkel, ‘Çok iyi’ notu aldı.

AB DAĞILIYOR ENDİŞESİ
Bu sınavın ardından Merkel öğrencilerle Avrupa’yı tartıştı. Öğrenciler AB ülkelerinde popülizmin yaygınlaşması ve AB’nin dağılacağı endişesi taşıdıklarını dile getirerek, Başbakan’a “Buna karşı ne yapıyorsunuz?” diye sordu. Merkel, Avrupa’nın dağılmasını insanların ihtiyaçlarını karşılamakla önleneceğini söyledi ve “Ben Avrupa’yı bir arada tutmak ve Avrupa’nın dünyada başarılı olması için çalışıyorum“ dedi. Merkel öğrencilerin sorularından derslerde daha fazla Avrupa öğretilmesi gerektiği mesajını aldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!