Manuel Valls’e unlu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Manuel Valls’e unlu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 10:36

Fransız solunun cumhurbaşkanı adayı olmak için başbakanlıktan istifa edip ön seçim için kolları sıvayan Manuel Valls’e, Strasbourg ziyareti sırasında un çuvalı fırlatıldı.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI adayı Manuel Valls, seçim gezilerine ağırlık verdi. Partililer ve yerel yöneticilerle görüşmek üzere Strasbourg’a giden Valls, Noel pazarını ziyaret ederek esnafla sohbet etti. Daha sonra bir toplantı için Noel pazarının kurulduğu Broglie Meydanı’na yakın bir restorana doğru yönelen Valls, Fransa’da artık gelenekselleşen bir protesto gösterisiyle karşılaştı. Başbakan olduğu dönemde tartışmalı çalışma yasasını meclis oyuna götürmeden özel yetkiyle geçiren Valls’e bir kişi un çuvalı fırlattı.
“49.3’ü unutmadık” diye bağırarak un çuvalını Valls’e doğru fırlatan kişi, çevredekilerin müdahalesiyle uzaklaştırıldı. Unlu saldırı sonrası restoranda yüzünü ve elbisesini temizleyen Valls, “Bu tür şeyler seçim kampanyasının neşesidir, sorun yok” ifadeleriyle saldırganı pek ciddiye almadığı mesajını verdi.

Haberin Devamı

YASAYA KARŞI GREV YAPILMIŞTI

Fransa’da yaygın olarak kullanılan unlu protestoya daha önce Cumhurbaşkanı François Hollande ve eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi hedef olmuştu.
Fransa’da büyük grev ve gösterilere neden olan çalışma yasası reformunu, anayasanın 49. maddesinin 3. fıkrası uyarınca Genel Kurul’da oylanmadan geçirme hakkını kullanan Valls, tepki çekmişti. Hükümetin, tasarının geçmeme ihtimalinin yüksek oluşu nedeniyle böyle bir tercihte bulunduğu belirtilmiş ve uygulama ülke genelinde tartışma yaratmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!