Mahkeme, NRW Genel Kurulu'nu iptal etti

Güncelleme Tarihi:

Mahkeme, NRW Genel Kurulunu iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 17:25

Yaklaşık 4 yıl önce kurulan CHP Yurtdışı örgütlenmesinde tüzük sıkıntısı yaşanıyor.

Haberin Devamı

CHP NRW Birliği’nin son genel kurulu, bir üyenin şikâyet etmesi üzerine tüzükten ve genel kuruldan kaynaklanan sorunlar gerekçe gösterilerek mahkeme tarafından iptal edildi. Ocak ayı sonunda yeniden genel kurula gideceklerini, eleştirilerden kaçmadıklarını belirten CHP NRW Birliği İkinci Başkanı İbrahim Vural, mahkeme kararı, örgütlenme ve tüzük hakkında şu açıklamayı yaptı:

AVUKATLAR TÜZÜK ÇALIŞMASI YAPIYOR

“İlk hazırladığımız tüzüğe bağlıyız. Lakin yaklaşık 1 buçuk yıl önce yaptığımız genel kurul İsmail Eren üyemizin şikâyeti nedeniyle iptal edildi. Bundan ötürü önümüzdeki ocak ayı sonunda yeniden genel kurula gideceğiz. CHP Genel Merkezinin direktifi doğrultusunda hareket ediyoruz. Avukatlarımız, tüzük çalışmasını yürütüyor. Avrupa düzeyinde tek tüzüğümüz olacak. Ancak bütün ülkelerin hukuku göz önünde bulundurulacak. Bütün örgütler kendisini yenileceyek. Daha sonra çatı örgütü kurulması çalışması yürütülecek. Biz görevimizin başındayız.”

Haberin Devamı

GENEL BAŞKAN DONDURDUĞUNU AÇIKLADI

CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan ise ilk günden beri aynı sorunları yaşadıklarını, bu zihniyetle hiçbir sorunun çözülemeyeceğini ve CHP Yurtdışı örgütlenmesinin önünün tıkandığını söyledi: “2013’te CHP-NRW’nin kuruluşunda onayladığımız tüzük, mahkeme tarafından reddedildi. Daha sonra 2014 ve 2015 yılındaki genel kurulda yaşanan sorunlardan ötürü tüzük haklı nedenlerden dolayı mahkeme tarafından her seferinde reddedildi. Bütün bu sorunlar nedeniyle 31 Ocak 2016’da CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın önünde yurtdışı örgütlenmesini dondurduğunu açıkladı. Daha sonra çalıştay süreci başladı. Bir takım kararlar alındı. Fakat şimdiye kadar somut hiçbir gelişme yok. Tüzüğe aykırı hareket edildiği gibi, çalıştay sonucunda oluşan tablo, var olan yöneticileri korumak veya kollamaktan başka bişey değil. Bir an önce buradaki soruna çözüm bulunmalı. ‘Tek yetkili biziz’ düşüncesiyle karşımıza çıkıp çalışmalarımızı engelliyorlar. Sayın genel başkanımızın kardeşinin CHP’ye yaptığı zararın benzerini de buradakiler yapmaktadırlar. Genel başkanımızın burada verdiği sözü yerine getirmedikleri gibi örgütlenmeyi engelemektedirler. Kılıçdaroğlu’nun kardeşine yapılan yaptırım, buradaki engellemeleri yapanlara da uygulanmalıdır. Bizler, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Çünkü, CHP kimsesizlerin kimsesidir.”

Haberin Devamı

YENİDEN YAPILANMA ŞART

Düsseldorf Yerel Mahkamesi’ne verdiği şikâyet dilekçesinde tüzüğe uyulmadığını gerekçe göstererek CHP-NRW Birliği’nin son genel kurulunu iptal ettiren İsmail Eren, “Yanlışlara göz yumamazdım. Ben CHP’liyim. Ancak kendi hazırladığımız tüzüğe uyulmuyor. Şeffaf olunmuyor. ‘Az olsun, benim olsun’ mantığıyla hareket edildiği için siyasi menfaatlar ön planda tutuluyor. Halbu ki, CHP’nin burada herkesi kucaklaması gerekiyor. Bunun için yeniden yapılanma şart” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!