Maçtan sonra Yahudi karşıtı tweet'e gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Maçtan sonra Yahudi karşıtı tweete gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2013 14:42

İngiltere Premier Ligi'nde Tottenham Hotspurs'ün West Ham'le oynadığı maçın ardından Twitter'da Yahudi karşıtı mesajlar paylaştıkları iddia edilen iki kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Biri 24, diğeri de 22 yaşındaki iki şüphelinin 6 Ekim'de oynanan maçın ardından Adolf Hitler ve Yahudi Soykırımı'nda kullanılan gaz odalarıyla ilgili mesajlar attıkları iddia ediliyor.

Şüpheliler ırka dayalı nefret kışkırtıcılığı suçlamasıyla gözaltına alındı.

5 Aralık'ta da 48 yaşındaki bir şüpheli aynı suçlamayla gözaltına alınmıştı.

Polis karşılaşmadan önce 'yid' kelimesinin kullanılmasının yasaklandığı uyarısında bulunmuştu.

Avrupa kökenli Eşkanazi Yahudilerinin konuştuğu dil olan 'Yiddish'in kısaltması olan terim, başka takımların taraftarlarınca geleneksel olarak büyük bir Yahudi kökenli taraftar topluluğuna sahip olan Tottenham kulübünü aşağılamak için kullanılıyordu.

Ancak bazı Tottenham taraftarları bu terimi kendileri de kullanıyor ve hatta kendileri için 'Yid Army- Yid Ordusu' adını benimsiyorlar.

Haberin Devamı

Tottenham-West Ham karşılaşmasından önce West Ham kulübü taraftarlarına, ırkçı, Yahudi ya da eşcinsel karşıtı tüm davranışların yasaların öngördüğü en ağır şekilde cezalandırılacağı uyarısı yapmıştı.

Polisin Twitter'daki mesajların ihbar edilmesinin ardından soruşturma başlattığı belirtildi.

Gözaltına alınan üç kişi de gelecek aya kadar kefaletle serbest bırakıldı.

Geçen ay da 55 yaşındaki bir West Ham taraftarı maçtan önce Twitter'da Yahudi karşıtı mesajları nedeniyle gözaltına alınmış ve uyarı cezası almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!