Macron’un o kararı Fransa’yı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Macron’un o kararı Fransa’yı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2023 07:00

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un emeklilik yaşının kademeli olarak 62’den 64’e yükseltilmesini içeren reform yasasını geçirmek için benimsediği yöntem sokağın tansiyonunu iyice yükseltti.

Haberin Devamı

Başbakan Elisabeth Borne’un, reforma ilişkin yasa tasarısının Ulusal Meclis’te onaylanmaksızın geçirilmesine olanak veren Anayasa’nın 49.3’üncü maddesini işletmesi hem yoğun protestoya neden oldu hem de hükümetin geleceğini tehlikeye attı. Kararın açıklanmasıyla birlikte Fransa’nın çeşitli kentlerinde anlık şekilde protesto eylemleri patlak verdi. Eylemler dün de ülke genelinde devam etti.

Macron’un o kararı Fransa’yı karıştırdı

Emmanuel Macron

Borne hükümetinin geleceği ise verilen iki gensoru önergesinden çıkacak sonuca bağlı olacak. Macron’un siyasi tabloda ne kadar izole olduğunun göstergesi olarak algılanan gelişmeler sonrasında gensoru önergeleri destek bulursa, reform geçmemiş sayılacak ve hükümet düşecek. Gensoru önergesine destek çıkmazsa reform kabul edilmiş sayılacak ve doğal süreç işleyecek. Bir gensoru önergesinin kabul edilmesi için 287 parlamenterin lehte oyu gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!