Macron'a öfke... Küfrü bastı istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Macrona öfke... Küfrü bastı istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 00:36

FRANSA Genelkurmay Başkanı Pierre de Villiers (61), savunma bütçesinin kısılmasına gösterdiği tepkinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ‘Patron benim’ çıkışı üzerine istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

De Villiers’in 12 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Savunma Konseyi’nde ve Parlamento Savunma Komisyonu’nda Macron’un kararına ‘Beni böyle s...... izin vermeyeceğim’ diyerek karşı çıktığı basında yer almıştı.

General Pierre de Villiers, ‘Halihazırdaki şartlar altında, Fransa ve Fransa halkını, bugün ve yarın koruyabilmek, hedeflerini sürdürebilmek için gerekli güçlü orduyu garanti edemeyeceğimi görüyorum’ diyerek istifasını sundu. De Villiers, Facebook sayfasında da Macron’un kastederek ‘Kimse gözü kapalı takip edilmeyi hak etmez’ dedi.

BÜTÇE KISINTISINA TEPKİ
Macron, savunma bütçesini bu yıl 850 milyon euro azaltmayı planladığını duyurmuştu. 2014’ten beri genelkurmay başkanlığını yürüten De Villiers ise bu tasarrufları kabul etmeyeceğini söylemişti. Macron, istifa eden komutanın yerine General François Lecointre’yi (55) atadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!