Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Ve korkulan oldu! ABD dünyaya bu sözlerle duyurdu: Savaş gemimiz üç İran İHA'sına saldırdı ve onları düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Ve korkulan oldu ABD dünyaya bu sözlerle duyurdu: Savaş gemimiz üç İran İHAsına saldırdı ve onları düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2024 08:09

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Ortadoğu'daki gerilim ABD'den gelen açıklama ile zirve yaptı. ABD ordusu bölgedeki savaş gemisinin İran İHA'larını düşürdüğünü dünyaya duyurdu. Açıklamada 'USS Carney, civardaki üç İran İHA'sına saldırdı ve onları düşürdü' denildi. İsrail merkezli Haaretz gazetesi ise Gazze'deki zulmü gözler önüne seren bir habere imza attı.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Yemen açıklarında yeni patlama

ABD'nin gece boyunca Husileri hedef alan saldırılarının ardından Yemen açıklarında yeni bir patlama meydana geldiği bildirildi.

Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları ajansı tarafından bildirilen patlama, liman kenti Hodeida'nın batısındaki bir geminin yakınında meydana geldi.

Gemide herhangi bir hasar ya da mürettebatta yaralanma bildirilmedi.

Yemen Dışişleri Bakanı Mubarak: Husilerin eylemleri propaganda
Yemen Dışişleri Bakanı Mubarak: Husilerin eylemleri propaganda

Yemen Dışişleri Bakanı Mubarak, AB’nin Yemen ile tam ortaklık kurması çağrısında bulunarak, ülkede güvenlik ve istikrarın tesis edilmesi, Husilerin ise bir ‘terör örgütü’ olarak tanınması gerektiğini belitti. Mubarak, “Husi milislerinin Kızıldeniz'in güvenliğini bozan eylemleri, Gazze'deki kardeşlerini desteklemekle hiçbir ilgisi olmayan, aksine İran'ın gündemine ve bölgedeki yayılmacı politikasına hizmet eden propaganda amaçlı eylemlerdir. Yemen hükümeti, Filistin'in haklı davasını desteklemekte ve İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da işlediği suçları ve ihlalleri en güçlü şekilde kınamaktadır. Yemen'in insani yardımların Gazze Şeridi'ne ulaşmasının engellenmesinin sona ermesi ve İsrail’e ateşi kesmesi için baskı yapma talebi bulunmaktadır” dedi.

UNRWA: Yardımlar gelmezse Şubat'ta çalışmalarımızı durdurmak zorunda kalacağız

UNRWA Genel Komiseri Phillip Lazzarini, 7 Ekim soruşturması kapsamında adı geçen 12 UNRWA çalışanının işine son verildiğini ve soruşturma başlatılacağını açıklamıştı.

UNRWA’dan bugün yapılan açıklamada, “İsrail yetkilileri tarafından, bazı UNRWA personelinin İsrail'e yönelik 7 Ekim menfur saldırılarına karıştığına dair ciddi iddialar kendisine sunulduğunda UNRWA Genel Komiseri, Ajansın çıkarları doğrultusunda bu personelin gömrevlerine derhal son verme kararı aldı ve New York'ta bulunan İç Gözetim Hizmetleri soruşturma başlattı. İddiaların kanıtlanması durumunda bu süreçte tam hesap verebilirlik ve şeffaflık bekleniyor. UNRWA'nın duyurusundan kısa bir süre sonra, bazı bağışçı ülkeler Ajans'a sağlanan 440 milyon doları tutarındaki finansmanı askıya aldı” dedi.

Gazze'de can kaybı 27 bini aştı

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar sonucu son 24 saatte 118 kişinin hayatını kaybettiği, 190 kişinin de yaralandığı duyuruldu. Saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana can kaybının 27 bin 19'a, yaralananların sayısının ise 66 bin 139'a yükseldiği aktarıldı.

Gazze’de ezanlar enkaza dönen camilerde okunmaya devam ediyor

Gazze Şeridi’ndeki bomba seslerine rağmen Filistinliler, enkaza dönen camilerde ezan okumaya devam ediyor. Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde 8 Aralık’ta düzenlenen saldırılar sonucu yıkılan Jaffa Camii’nin enkazı üstünde ezan okuyan Mahran Muhammad Bashir, saldırıların başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana ezan okumayı bırakmadığını söyleyerek, bir taş yığını olsa bile camide ezanı yüksek tutacağını ifade etti.

Biden, Filistin devletini kurmaya yönelik yeni Ortadoğu doktrini geliştiriyor
Biden, Filistin devletini kurmaya yönelik yeni Ortadoğu doktrini geliştiriyor

The New York Times'tan Thomas Friedman, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin askerden arındırılmış bir Filistin devletinin kurulmasını içeren yeni bir doktrine odaklandığını söylüyor.


'Yeni Biden Doktrini' olarak adlandırılan plan, Suudi Arabistan ile bağların güçlendirilmesinin yanı sıra Riyad ile Tel Aviv arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini ve İran ve vekillerine karşı sert bir askeri duruşun sürdürülmesini de içerecek.

BBC araştırması: 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki binaların en az yarısı hasar gördü veya yıkıldı
BBC araştırması: 7 Ekimden bu yana Gazzedeki binaların en az yarısı hasar gördü veya yıkıldı

BBC'nin yaptığı yeni bir araştırmaya göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başından bu yana Gazze'deki binaların yarısından fazlası hasar gördü ya da yıkıldı.


İsrail birçok kez Gazzelilere "güvenlikleri için güneye gitmelerini" söylese de, Gazze'nin güneyine yönelik bombardıman son birkaç hafta içinde yoğunlaştı.


Öncesi ve sonrasını gösteren ayrıntılı görüntüler, güneydeki Han Yunus'un en çok etkilenen bölge olduğunu gösteriyor.


Yeni görüntülere bakıldığında Gazze genelinde yerleşim alanlarının harabeye, daha önce işlek olan alışveriş caddelerinin moloz yığınına döndüğü, üniversitelerin yıkıldığı ve tarım arazilerinin harap olduğu görülüyor.


Gazze'nin güneyinde evsiz kalan binlerce kişinin barınması için çadır kentlerin kurulduğu biliniyor.

Haaretz dünyaya duyurdu: İsrail ordusu Gazze'deki evleri yakıyor

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusundaki komutanlar son haftalarda askerlere, gerekli yasal onay olmadan Gazze'deki evleri ateşe verme talimatı vermeye başladı.


İsrailli gazetenin isimsiz kaynaklardan edindiği bilgiye dayandırdığı haberine göre askerler bu şekilde yüzlerce binayı yok etti.


Bu ayın başlarında İsrail, uydu görüntülerinin sınırın 1 kilometre yakınında yer alan kuşatma altındaki bölgede yüzlerce binayı yıktığını göstermesinin ardından kendisi ile Gazze arasında bir "tampon bölge" oluşturmaya çalışmakla da suçlanmıştı.

ABD ordusu, savaş gemisinin Aden Körfezi'nde 3 İran insansız hava aracı ve Husi füzesini düşürdüğünü açıkladı
ABD ordusu, savaş gemisinin Aden Körfezinde 3 İran insansız hava aracı ve Husi füzesini düşürdüğünü açıkladı

ABD ordusu, bir Amerikan savaş gemisinin İran'a ait üç insansız hava aracını ve Yemen'in Tahran destekli Husi isyancıları tarafından ateşlenen bir balistik füzesini düşürdüğünü açıkladı.


'İran destekli Husi militanları, Yemen'in Husi kontrolündeki bölgelerinden Aden Körfezi'ne doğru bir gemisavar balistik füze ateşledi. Füze USS Carney tarafından başarılı bir şekilde düşürüldü' açıklamasını yapan ordu bu açıklamadan kısa süre sonra 'USS Carney, civardaki üç İran İHA'sına saldırdı ve onları düşürdü' dedi.


Düşürülen drone'ların silahlı olup olmadığına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Blinken, acil insani yardımı görüşmek üzere BM'nin Gazze koordinatörüyle buluştu

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Washington'da BM'nin Gazze Kıdemli İnsani Yardım ve Yeniden Yapılanma Koordinatörü Sigrid Kaag ile bir araya geldi. Blinken ve Kaag, Gazze'deki sivillere yönelik en acil insani ihtiyaçları ve yapılabilecekleri tartıştı.

Beyaz Saray: Irak'taki İran destekli milisler ABD askerlerine drone saldırısı düzenledi

Beyaz Saray, hafta sonu Ürdün'deki bir üste üç Amerikan askerinin ölümüne yol açan insansız hava aracı saldırısının arkasında Irak'taki İslami Direniş milis grubunun olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!