CANLI GELİŞMELER Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Ürdün'de saldırı: 3 ABD askeri öldü! Biden'dan misilleme sözü...Şam'a hava saldırısı: İşte ilk görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberleri: İsrail-Hamas savaşında son durum... Ürdünde saldırı: 3 ABD askeri öldü Bidendan misilleme sözü...Şama hava saldırısı: İşte ilk görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2024 08:24

İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Ortadoğu'daki tansiyon ise Ürdün'den gelen haber ile zirve yaptı. Ürdün'ün kuzeydoğusundaki ABD'ye ait bir askeri üsse insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlendi. ABD basını saldırıdan İran yanlısı milisleri sorumlu tuttu, ABD Başkanı Biden misilleme sözü verdi. İran ise saatler sonra sessizliğini bozdu. CNN ekibi ise İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik kötü muamelesini görüntüledi. İsrail basını Şam'a hava saldırısı düzenlediğini duyurdu ve bölgeden ilk görüntüleri paylaştı.

Haberin Devamı

İsrail - Hamas savaşında yaşanan son dakika gelişmeleri...

Netanyahu, UNRWA okullarını İsrail'i 'yok etme doktrinlerini öğretmekle' suçladı

Bazı UNRWA çalışanlarının Hamas'ın 7 Ekim saldırısına katıldığı yönündeki iddiaların ardından Başbakan Binyamin Netanyahu, 'Saldırıya doğrudan veya dolaylı olarak katılan 13 UNRWA çalışanının olduğunu keşfettik. UNRWA okullarında İsrail'i yok etme doktrinlerini öğretiyorlar' dedi.

Şam'a hava saldırısı: İşte ilk görüntüler
Şama hava saldırısı: İşte ilk görüntüler

Times of Israel'de yer alan habere göre, Suriye'nin başkenti Şam'a hava saldırısı düzenlendi. Haberde 'Şam'ın güneyindeki bir bölgeyi hedef aldığını ve saldırının sorumlusunun İsrail olduğunu gösteriyor' denildi.


AFP'de yer alan son dakika haberine göre, saldırı nedeniyle 6 İran destekli milis hayatını kaybetti.


Lübnanlı Al Meyadeen, şehrin güneyindeki Seyyida Zeinab bölgesinde patlamaların duyulduğunu bildirdi.

Katar merkezli Al Jazeere 'son dakika' koduyla duyurduğu haberinde 'İsrail'in bir başka şüpheli hava saldırısı da Suriye'nin başkenti Şam'ın güney kesimindeki bir hedefi vurdu' ifadesine yer verdi.


SURİYE'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ


Suriye, İsrail'in Şam'a düzenlediği iddia edilen saldırıda İranlı danışmanların öldürüldüğünü açıkladı.


İran'ın Tasnim haber ajansı ise İsrail'in Seyyida Zeinab bölgesindeki bir İran danışma merkezini hedef aldığını bildirdi.

 


CNN ekibi, İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik kötü muamelesini görüntüledi
CNN ekibi, İsrailin Filistinli tutuklulara yönelik kötü muamelesini görüntüledi

İsrail'in tutuklulara yönelik kötü muamelesi CNN Internationaş kameralarına yakalandı. CNN ekibi, İsrail'in Gazze sınırı yakınlarında tutukladığı Filistinlilerin ellerini ve gözlerini bağlayarak dakikalarca soğuk havada yalın ayak yere oturttuğu anları görüntüledi.

O anları saniye saniye görüntüleyen CNN Muhabiri Jeremy Diamond, görüntüler hakkında şunları söyledi:


'Cumartesi sabahı, Gazze sınırı yakınlarında 20'den fazla erkeğin soğuk ve yağışlı havada yerde diz çökerek oturduğunu ve yanlarında İsrail askerleri olduğunu gördük. Bu kişiler gözleri bağlanmış ve yalın ayak haldeydiler. Elleri arkadan bağlanmıştı ve üstlerinde beyaz tulumlar vardı. Biz bu görüntüleri kaydederken hava 10 dereceydi ve şiddetli yağmur vardı.'


Diamond CNN'in bölgeden görüntü almasından rahatsız olan İsrail askerlerinin kendilerini bölgeden uzaklaştırdığını aktardı.

İran, MOSSAD’la bağlantılı olmakla suçladığı 4 kişiyi idam etti

İran'ın İsfahan kentinde geçtiğimiz yıl Savunma Bakanlığı'na ait bir fabrikada bombalı eylem gerçekleştirme girişiminde bulunan ve tutuklanan 4 kişinin ülkede “sabotaj planlamak” ve “İsrail gizli servisi MOSSAD'la bağlantıları olmak” suçlamasıyla idam edildikleri açıklandı.

Hizbullah'tan İsrail üssüne roket saldırısı

Hizbullah, İsrail'in kuzey sınırına yakın Biranit askeri üssüne ağır savaş başlıkları taşıyan Burkan roketleri attığını iddia ediyor. Saldırıyla ilgili İsrail Silahlı Kuvvetleri'nden herhangi bir açıklama yapılmadı. Edinilen bilgiye göre bölgede siren sesi duyulmadı.

İsrail ordusunun insansız hava aracı Gedera yakınlarında düştü

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gedera kentinde askeri bir insansız hava aracının düştüğünü söyledi. Ordu, kazanın teknik bir arızadan kaynaklandığını açıkladı.

İran'dan Ürdün saldırısı ile ilgili ilk açıklama

ABD'nin Ürdün'deki askeri üssüne saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 3 asker öldü, 34 asker yaralandı. ABD basını saldırının İran yanlısı milisler tarafından gerçekleştirildiğini yazdı.


Tahran'da ise konu ile ilgili ilk açıklama geldi. İran, Ürdün'de 3 ABD askerinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla hiçbir bağlantısının olmadığını açıkladı.


İran'ın devlet haber ajansı, ülkenin Birleşmiş Milletler'deki daimi misyonuna atıfta bulunarak, Pazar günü İran'ın Ürdün'deki bir ABD askeri karakoluna düzenlenen ve üç Amerikalı askerin ölümüyle sonuçlanan saldırıda herhangi bir rol oynadığını reddetti.


Haberde İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'nın kısaltması kullanılarak, "İran İslam Cumhuriyeti'nin Birleşmiş Milletler'deki temsilcisi Pazar gecesi IRNA'ya, İran'ın ABD üssüne yapılan saldırıyla hiçbir bağlantısı olmadığını ve hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi" denildi.

CNN: ABD birliklerine yönelik ölümcül saldırı Ortadoğu'daki çatışmayı derinleştirme riski taşıyor

Ürdün'deki saldırı dünyanın ve ABD'nin bir numaralı gündemi olamaya devam ediyor. CNN International'a göre, saldırı ABD'yi Ortadoğu çatışmasının daha da içine sürükledi CNN yaşananlar ile ilgili 'ABD birliklerine yönelik ölümcül saldırı Ortadoğu'daki çatışmayı derinleştirme riski taşıyor' yorumunda bulundu.

Biden, Ürdün'deki Amerikan Kuvvetlerine Saldırı Sonrası Misilleme Sözü Verdi
Biden, Ürdündeki Amerikan Kuvvetlerine Saldırı Sonrası Misilleme Sözü Verdi

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin hafta sonu Ürdün'ün kuzeydoğusunda Suriye sınırı yakınında üç ABD askerinin ölümüne yol açan saldırıya yanıt vereceğini söyledi. Biden, "Kendi seçeceğimiz yer ve zamanda karşılık vereceğiz." dedi.

CNN: ABD saldırıyı yapan grubu belirlemeye çalışıyor

ABD'li bir yetkili CNN'e yaptığı açıklamada, ABD hükümetinin Pazar günü Ürdün'deki bir üsse düzenlenen saldırıdan tam olarak hangi milis grubunun sorumlu olduğunu belirlemek için çalıştığını söyledi. Beyaz Saray Pazar günü erken saatlerde yaptığı açıklamada, İranlı vekillerin gerçekleştirdiği insansız hava aracı saldırısında en az üç askerin öldüğünü ve 30'dan fazla kişinin yaralandığını söyledi.

İsrail'den 'rehine anlaşması' açıklaması

İsrail başbakanlığı, rehine anlaşması toplantısının "yapıcı" olduğunu ancak "önemli boşlukların" devam ettiğini söyledi. Açıklamaya göre , toplantıya Mossad Direktörü David Barnea, CIA Direktörü Bill Burns , Katar başbakanı, Mısır istihbarat bakanı, İsrail Savunma Kuvvetleri Tümgeneral Nitzan Alon ve İsrail Güvenlik Ajansı Direktörü Ronen Bar katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!