Linden Limmer belediye meclisinden skandal karar

Güncelleme Tarihi:

Linden Limmer belediye meclisinden skandal karar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 13:14

Hannover’in Linden-Limmer ilçe belediye meclisinin 1994 yılında terör örgütü PKK’nın afişini asarken Alman polisi tarafından öldürülen Halim Dener’in adını Velvet Meydanı’na verme kararına karşı Türk dernekleri inisiyatif oluşturdu.

Haberin Devamı

HANNOVER’in ilçesi Linden-Limmer Belediye Meclis, 7 Haziran’daki oturumda,1994 yılında terör örgütü PKK’nın afişini asarken Alman polisi öldürülen Halim Dener’in adının Hannover’in Velvet Meydanı’na verilmesi yönündeki kararını onayladı. Karar, Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stefan Schostok’un vetosuna, SPD ve CDU üyelerinin karşı çıkmasına rağmen Yeşiller, Sol Parti ve Korsanlar Partisi üyelerinin verdiği oylarla geçti. Bu kararın ardından Velvet Meydanı’nın adı ‘Halim Dener Meydanı’ olarak değiştirildi.

BU KARAR BARIŞA ZARAR VERİR

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Stefan Schostok, “Hannover barış ve huzur kentidir, Hannover, burada yaşayan herkesindir. Alınan bu karar var olan barış ve huzur ortamını bozacaktır“ diyerek kararın Büyükşehir Yürütme Kurulu’nda veto edilmesini sağlamıştı. Başkan Schostok, kararın tekrarlanması durumunda Eyalet Meclisi Denetim Kurulu’na gönderileceğini, nihai kararın orada verileceği söyledi.

Haberin Devamı

TÜRK DERNEKLERİ HAREKETE GEÇTİ

Bu karara karşı Türk dernekleri bir araya gelip inisiyatif oluşturdu. İnisiyatifte Avrupa ADD Birlik, Aşağı Saksonya Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, Avrupa Türk-İslam Birliği, Hannover Ülkü Ocakları, Vatan Partisi, Türk Öğrenciler Birliği yer aldı. Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Çınar Aydın, “Alınan bu kararı kabul etmemiz mümkün değil. Büyükşehir Belediye Başkanımız Stefan Schostok’un itirazlarına biz de imza atıyoruz. Barış, huzur ve güven içinde yaşamak hepimizin hakkı. Bu karar, bunları zedeler. Biz inanıyoruz ki nihai karar sağduyulu hareket edilerek alınacak ve bu yanlıştan dönülecektir. Bu konuda Alman kamuoyunun da bizlerin yanında olduğunu biliyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!