Komşunun gözü KAAN’da kaldı

Güncelleme Tarihi:

Komşunun gözü KAAN’da kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2024 07:00

Türkiye’nin savunma sanayisindeki atılımlarını yakından takip eden Yunan basını, üzerinden günler geçmesine rağmen hâlâ KAAN’ın ilk uçuşunu konuşuyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk Milli Muharip Uçağı (MMU) KAAN’ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesinden bu yana günler geçmesine rağmen Yunan başkentinde Türk savunma sanayisine ilgi hâlâ gündemin üst sıralarında bulunuyor. Atina basınında yine Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarıları ve son dönemde dış politikada yaptığı hamleler mercek altına alındı.

Komşunun gözü KAAN’da kaldı

‘ÖNEMLİ BAŞARI’

Haftalık Proto Thema gazetesi, savunma sanayisindeki hamleleri sayesinde Türkiye’nin hem özgüvenini hem de dış politikada özerk hareket olanaklarını arttırdığını belirtti. “KAAN şu anda üretim aşamasından uzak olsa da Ankara için önemli bir başarı. Eğer 2035 yılına kadar üretime geçilirse, Türk hava kuvvetleri, şifrelerini sadece kendisinin bileceği modern bir savaş uçağına sahip olacak” ifadesini kullanan gazete “KAAN’dan başka, İHA’lar da Türk savunma sanayisinin başarısıdır. Türkiye, Bayraktar’ın üçüncü ülkelere satışlarından önemli maddi kazanç sağlamaktadır” diye ekledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dış politikada, geçmişte sorunlar yaşadığı ülkelerle ilişkilerine yeniden tesis etme sürecinden geçtiği ve Balkanlar,  Doğu Akdeniz, Ortadoğu ile  Afrika’da varlığını vurgulamak için yeni hamleler gerçekleştirdiğini kaydeden gazete, “Türkiye, Avrupa Birliği ve ABD ile eşit müzakereci pozisyonunda konuşmak istiyor. Batı, Türkiye gibi önemli bir bölgesel güce ve 80 milyonluk bir pazara yatırım yapabilir” diye yazdı.

SİHA’LARI İNCELEDİLER

Kathimerini gazetesi de, KAAN ve Kızılelma savaş uçaklarından başka Türk İHA ve SİHA’larının teknik özelliklerini içeren geniş bir habere yer verdi. Haftalık Real News gazetesi ise, “Türk İHA’ları, dünyada yaşanan savaşlardaki askeri dengeleri değiştirdi. Ukraynalılar, Bayraktar için şarkı besteledi. Türk İHA’ları, Libya’da general Halife Hafter askrelerinin kâbusu oldu. Azerbaycan-Ermenistan savaşında da önemli rol oynadılar” ifadesini kullandı.

Komşunun gözü KAAN’da kaldı

Haberin Devamı

‘TÜRKİYE’NİN GERİSİNDE KALDIK’

-Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias geçtiğimiz günlerde verdiği bir demeçte, Türk savunma sanayisi hakkında “Türklerin,  20’nci yüzyılın sonunda ne İHA’ları ne savaş gemileri inşa etmek için büyük projeleri vardı. Bugün ise sınırsız İHA filoları üretebilme, büyük savaş gemileri inşa etme imkânlarına sahipler. Çok geride kaldık” demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!