Köln’deki yürüyüşe DİTİB katılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Köln’deki yürüyüşe DİTİB katılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 10:34

Teröre karşı cumartesi günü Almanya’nın Köln kentinde düzenlenecek Müslümanlar teröre karşı yürüyüşüne DİTİB destek çıkmadı. Gösterinin birlikte planlanmamış olduğu gerekçe gösterildi ve “DİTİB, medya üzerinden değil doğrudan kendileriyle görüşülmesini isterdi” denildi.

Haberin Devamı

SON olarak İngiltere’deki terör saldırılarını bardağı taşıran son damla olarak niteleyen iki Müslüman barış aktivisti, Köln’de teröre karşı Müslümanları barış yürüyüşüne çağırdı. Suriye kökenli Lamya Kaddor ve Tarek Mohamed, “Şimdi teröre karşı açık tavır gösterme zamanı” çağrısıyla, tüm Müslümanları terörü kınamaya çağırdı. Kaddor, Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada yürüyüş için DİTİB’ten de destek istedi. Kaddor gösteriyi Almanya’daki en büyük İslam cemaati olan DİTİB’le niçin önceden görüşüp birlikte planlamadığı sorusuna, gösteriyi şahıs olarak düzenlemenin çok daha kolay olduğunu gerekçe gösterdi. Kendilerine gelen destek çağrısını görüşen DİTİB yönetimi ise gösteriye destek vermeyeceği kararını aldı.

‘25 DERECE YAKICI GÜNEŞİN ALTINDA...’

Haberin Devamı

DİTİB’ten konuyla ilgili yapılan açıklamada, Müslümanların DEAŞ teröristleriyle ne içerik, ne düşünsel ne de duygusal hiçbir bağı olmadığı vurgulandı. Terör saldırılarına karşı Müslümanların sayısız gösteri ve tepki verdikleri belirtilen açıklamada şöyle denildi:
“Bu gösteriyi organize eden kişilerin ortak bir etkinlik için ön görüşmeler yapılması gerektiğini bilmeleri gerekirdi. O zaman, Köln’de ramazanın 22’nci gününde saat 03.47’den 21.55’e kadar oruç tutan insanlara, 25 derece yakıcı öğle güneşi altında saatlerce miting ve gösteri yapmalarının makul görülemeyeceğini bu kişilere önceden anlatma imkanı bulurduk. DİTİB, medya üzerinden değil, en azından önceden bizzat görüşmeleri tercih ederdi.”
Açıklamada teröre karşı sadece Müslümanların değil, toplumun tüm kesimlerinin ortak tavır alması gerektiği vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!