Kim daha çok can kaybetti! Ukrayna’da üzücü polemik

Güncelleme Tarihi:

Kim daha çok can kaybetti Ukrayna’da üzücü polemik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2023 07:00

Rusya’nın 24 Şubat 2022’de başlattığı Ukrayna savaşında Moskova ile Washington arasında “Hangi taraf daha çok asker kaybetti” tartışması yaşanıyor.

Haberin Devamı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya’nın sadece 2023 yılının ilk beş ayında özellikle Donbas’taki Bahmut cephesinde 20 bin askerini kaybettiğini ve 80 bin askerin de bir daha savaşamayacak şekilde yaralandığını öne sürdü. Kirby’e göre son beş ayda ölen Rus askerlerin yarısı paralı ordu ‘Wagner’ mensubuydu. Birkaç saat sonra Rus tarafı kendi iddialarıyla yanıt verdi.

ŞOYGU’DAN YANIT

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu Moskova’da düzenlediği komutanlar toplantısında “Rusya Silahlı Kuvvetleri, Batılı ülkelerin emsalsiz askeri yardımlarına rağmen Ukrayna ordusuna her gün ciddi can kaybı verdiriyor. Sadece nisan ayında Ukrayna, 15 binin üzerinde askerini kaybetti. Bu sayı daha da artacak” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı ise son ay veya son 5 ay yerine savaşın başından beri Rusya’nın Ukrayna’nın farklı cephelerinde kaybettiği asker sayısını kendi iddiası olarak yayınlamaya devam ediyor. Ukrayna’ya göre savaşın 433 gününde 191 bin 420 Rus askeri öldü. Rusya’daki muhalifler ülkede mezar sayarak kendi rakamlarını ortaya çıkarıyor. Açık kaynaklardan yapılan bu sayıma göre savaşta öldüğü kanıtlanmış 22 bin kişi bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!