'Kıbrıs'taki müzakereler yıl sonunda sonuçlanabilir'

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıstaki müzakereler yıl sonunda sonuçlanabilir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 12:32

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı, Kıbrıslı Türk ve Rumlar arasındaki müzakerelerde adanın tekrar birleşmesine yönelik bir anlaşmanın her zamankinden daha yakın olduğunu ve yıl sonuna kadar sonuçlanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Kıbrıs Türklerinin lideri Mustafa Akıncı ve Rum lider Nicos Anastasiades’in de katılacağı müzakereler için taraflar 7-11 Kasım’da İsviçre’deki Mont Pelerin’de bir araya gelecekler. Görüşmelerde BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon da bulunacak.

Reuters'ın haberine göre Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide dün düzenlenen basın toplantısında, müzakerelerin toprak takasına odaklanacağını ancak tam kapsamlı bir anlaşmayla sonuçlanacak kritik bir görüşme olmayacağını belirtti.

Reuters’ın haberine göre Eide, “Daha önce gelinen noktaların çok ötesindeyiz… Önceki Kıbrıs görüşmelerinden hiçbiri şimdi bulunduğumuz seviyeye gelmemişti” dedi. Müzakereler Kıbrıs’ın büyük ölçüde kendi yönetimine sahip olan iki kurucu devletten oluşan esnek bir federasyon olarak birleşmesini amaçlıyor.

BAKMADAN GEÇME!