Kate ile William’a yeni makam aracı

Güncelleme Tarihi:

Kate ile William’a yeni makam aracı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 01:39

İngiltere’de Prens William ve eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton’ın kullanması için 250 bin sterlin değerinde kurşun geçirmez, özel bir Bentley marka otomobil yaptırıldı.

Haberin Devamı

Ünlü çiftin sadece resmi ziyaretlerinde kullanacağı, kendine özel kablosuz internet bağlantısı olan Flying Spur model otomobilin saatte 321 kilometre hıza ulaşabildiği belirtildi. Bentley, yeni kraliyet otomobilinin deposunun 118 sterline doldurulabildiğini ve kurşun geçirmez dış yüzeyi nedeniyle ağırlığı 3 tonu bulan aracın 30 kilometrede 4,5 litre benzin yaktığını açıkladı.

1998 yılında Alman Volkswagen’in satın aldığı İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley daha önce de Kraliçe Elizabeth ve Prens Charles için makam arabaları üretmişti. Kraliyet ailesi ve üst düzey devlet yetkilileri için ürettiği özel araçları satmak yerine 'kiralayan' Bentley, 2002 yılında “Altın Jübile” şerefine Kraliçe’ye uzun süredir kullandığı Kraliyet Limuzini’ni hediye etmişti.

Haberin Devamı

William ve Kate’in kullanacağı yeni aracın da geleneklere uygun olarak sadece uzun süreliğine kiralandığı açıklandı. Prens William’ın garajında birkaç farklı Range Rover cipin yanı sıra bir de kardeşi Prens Harry ile ortaklaşa kullandığı Jaguar model otomobil de bulunuyor.

Kate ile William’a yeni makam aracı

BAKMADAN GEÇME!