İsveç için Brüksel’de kritik toplantı

Güncelleme Tarihi:

İsveç için Brüksel’de kritik toplantı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2023 07:00

Türkiye’nin, 11-12 Temmuz’da Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak NATO Zirvesi’nde İsveç’in üyeliği konusunda nasıl bir tavır takınacağı merak edilirken, Brüksel bugün konuya ilişkin kritik önemde bir toplantıya ev sahipliği yapacak.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında, Genel Sekreter Jens Stoltenberg’in ev sahipliğinde NATO karargâhında yapılacak toplantıya katılacak.

Toplantıya Fidan’ın yanı sıra İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen katılıyor. Üç ülkenin istihbarat birimlerinin başkanları ve ulusal güvenlik danışmanları da toplantının katılımcıları arasında yer alacak. Üç ülke heyetleri arasındaki toplantı öncesinde Fidan’ın Stoltenberg’le bir araya gelmesi gündemde.

Zirveye kadar ya da zirvede İsveç’in üyeliği konusunda olumlu karar alınmasını hâlâ mümkün gören isimlerden olan Stoltenberg, bugünkü toplantının amacının da bu kararı almayı sağlayacak bir ilerleme kaydetmek olduğunu söylemişti. Toplantı öncesinde zaman baskısı ve diğer üye ülkelerden gelen telkinlere kapıyı kapatan Türkiye’nin başından bu yana takındığı tavırda şu aşamada değişiklik yok.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!