‘İslam ülkeleri de radikal terörle mücadele etsin’

Güncelleme Tarihi:

‘İslam ülkeleri de radikal terörle mücadele etsin’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 22:54

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’den önce kürsüye çıkan Almanya Başbakanı Angela Merkel, NATO’nun Avrupa olduğu gibi ABD içinde önemli olduğunu ve 2024 itibariyle yılda yüzde 2’lik savunma harcamasına ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

 Merkel, terörle mücadele konusunda ise az önce Türkiye Başbakanı ile görüştüğünü, ‘NATO müttefiki bu ülkenin İslamcı terör örgütü DEAŞ ve PKK terörizmden olumsuz etkilendiğini’ belirterek şöyle devam etti: “Şunu çok açıkça söylemek istiyorum: Avrupalılar tek başına İslamcı terörle başa çıkamazlar. ABD’nin askeri desteğine ihtiyacımız var. Benim için ama bir o kadar önemli olan İslam ülkelerinin de bu mücadeleye katılmaları. Çünkü bence özellikle bu ülkeler, terörün kaynağının İslamiyet olmadığını, aksine yanlış yorumlanan bir İslamiyet olduğunu anlatabilirler. Bu nedenle İslam otoritelerinden barışçıl İslam ile İslam adına terörizm arasında çok net sınır çekmelerini bekliyorum. Bunu yapacak olan Müslümanlardır.”

ABD’YE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ MESAJI

Haberin Devamı

Merkel, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile de ikili bir görüşme yaptı. Merkel, ABD’de basına yönelik saldırıların sorulması üzerine, basının demokrasinin dayanaklarından biri olduğunu, gazetecilere saygı duyduğunu belirtti. Merkel, Rusya ile ‘siber saldırı’ ve ‘sahte haberleri’ konuşmak istediğini, ancak Avrupa’daki seçimler öncesinde bu konuda bir ilerleme sağlanmasının kuşkulu olduğunu belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!