İran türbe saldırganlarını idam etti

Güncelleme Tarihi:

İran türbe saldırganlarını idam etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2023 13:18

İran’ın Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi’nde geçtiğimiz Ekim ayında 13 kişinin öldüğü saldırıda rolü olan 2 kişi halka açık alanda idam edildi.

Haberin Devamı

İran Yargı Erkinden yapılan açıklamada, ülkenin güneyinde bulunan Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi’nde 15 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını gerçekleştiren, ülkede "türbe saldırganları" olarak nitelendirilen Muhammed Ramez Raşidi ve Seyyid Naim Haşim’nin sabah saatlerinde “yeryüzünde fesat çıkartmak”, “devlete savaş açmak” ve “ülke güvenliğini tehdit etmek” suçlarından idam edildikleri duyuruldu. Açıklamada, “Saldırıda rolü olduğu tespit edilen 2 kişinin idamı bu sabah gerçekleştirildi. Saldırı ile bağlantılı 5 kişi hakkında da soruşturma devam ediyor” ifadeleri kullanıldı. İdam, Şah Çerağ türbesinin bulunduğu Mecaver caddesi üzerinde halka açık alanda gerçekleştirildi.

İran basınında çıkan haberlere göre söz konusu 2 şahıs, duruşmalar sırasında komşu Afganistan'daki terör örgütü DEAŞ ile temas halinde olduklarını ve Şiraz'daki türbe saldırısının düzenlenmesine yardım ettiklerini ifade etmişti.

Haberin Devamı

NE OLMUŞTU?

İran’da 26 Ekim'de Fars eyaletinin yönetim merkezi Şiraz kentindeki Şah Çerağ Türbesi’ne gerçekleştirilen silahlı saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının faili olayın hemen ardından yaralı halde ele geçirilmiş, tedavi için kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!