İnternette tanıştı, aşk ilanına kanınca fena dolandırıldı!

Güncelleme Tarihi:

İnternette tanıştı, aşk ilanına kanınca fena dolandırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2022 12:16

Günümüzün değişen alışkanlıklarıyla birlikte gönül ilişkilerinin başlangıç adresi de artık sosyal medya platformları olmaya başladı. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan internet üzerinden tanıştıkları ve yüzlerini hiç görmedikleri insanlara güvenip ilişki yaşıyor. Ancak bu durum ister istemez türlü dolandırıcılık hikâyeleri yaşanmasına yol açıyor.

Haberin Devamı

Romantik dolandırıcılık ya da aşk dolandırıcılığı denen kavram artık hayatlarımızın içine o kadar girdi ki, sayısız kadını dolandıran ve masum kurbanlarından milyonlar çalan bu sahtekarların hayatları artık ünlü dijital platformlarda belgesel olarak yayınlanmaya başladı.

İngiltere'de her yıl ‘aşk dolandırıcılığı’ nedeniyle insanlar 92 milyon sterlin kaybediyor. Bu verileri açıklayan Action Fraud adlı kuruma göre, benzer suçlar Birleşik Krallık'ta da artıyor. Kuruluş Günü, Sevgililer Günü ve Noel dönemlerinin bu tür suçlara en çok kurban giden zamanlar olduğunun da altı çiziliyor.

ROMANTİK DOLANDIRICILIK VAKALARI YÜKSELİŞTE

Ancak bu durum elbette İngiltere’ye özgü değil. Japonya’da yaşanan bu tür bir dolandırıcılık İngiliz medyasında haber olunca, ister istemez ülkenin bu konudaki istatistiki verileri de manşetlerde kendine yer bulmuş.

Haberin Devamı

65 yaşındaki ismi açıklanmayan bir Japon kadının başına gelenler aslında herkes için bir uyarı niteliğinde.

İnternette tanıştı, aşk ilanına kanınca fena dolandırıldı
Dolandırıcının profili sayısız uzay ve ISS fotoğrafıyla doluydu

Japon yayıncı kurum TV Asahi'ye göre, 65 yaşındaki kurban, haziran ayında, Instagram üzerinden bir adamla sohbet etmeye başladı.

Adamın profili uzay fotoğrafları, astronot giysileri ve Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) bir sürü fotoğrafla doluydu.

"BEN BİR ASTRONOTUM, DÜNYAYA YANINA GELMEK İSTİYORUM"

Adam kısa bir süre sonra adı açıklanmayan kadına âşık olduğunu ve onunla evlenmek istediğini ve birlikte yeni hayatlarına başlayabilmeleri için Japonya'ya taşınmak istediğini söylemeye başladı.

Dolandırıcı adam Rus bir astronot olduğunu söylüyor ve hali hazırda bir uzay görevinde olduğunu iddia ediyordu. Adamın dünyaya dönebilmek ve internet aşkına kavuşabilmek içinse 27 bin Euro yani tamı tamına 4 milyon 400 bin yene ihtiyacı vardı!

İnternette tanıştı, aşk ilanına kanınca fena dolandırıldı
ROKET İNİŞ ÜCRETİ İSTEDİ!

Haberin Devamı

Adam kadına, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılmak için gereken 'roket iniş ücretlerini' ödeyebilirse dünyaya dönüp onunla evleneceğini söylemişti. Onu sevdiğini ve onunla Japonya'da yeni bir hayata başlamak istediğini anlatıyordu.

19 Ağustos ile 5 Eylül arasında kadın, müstakbel kocasına, roketin maliyetini karşılamak için 27 bin Euro gönderdi.

Ancak kadın, sonunda durumdan şüphelenince bu ‘uzay kovboyunu’ polise bildirdi ve dava şu anda yetkililer tarafından bir ‘romantizm dolandırıcılığı’ olarak araştırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!