İlk gezisini Fransa’ya yaptı

Güncelleme Tarihi:

İlk gezisini Fransa’ya yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2017 10:42

Almanya’nın yeni Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ilk yurt dışı gezisini Fransa’ya yaptı.

Haberin Devamı

FRANSA Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ile Paris’te bir araya gelen Sigmar Gabriel, iki ülkenin güçlü bir Avrupa için daha yakın çalışacağını söyledi. Gabriel, Fransa ile Almanya’nın Ukrayna’daki Rusya tehdidi ve ABD Başkanı Donald Trump’ın göçmen politikaları konusunda aynı görüşlere sahip olduklarını ifade etti. Trump’ın mültecilerle bazı Müslüman ülkelerin vatandaşlarının ABD’ye girişini engelleyen kararını eleştiren Gabriel, “Bu durum bizi endişelendiriyor. Mültecilere kapımızı açmak bizim görevimiz” dedi. Ayrault da iki ülkenin aynı yolda yan yana yürümeye devam etmesinin, Avrupa’yı da ilerleteceğini belirtti.

ANLAŞMALARA UYULMALI

Mevkidaşlar, Rusya’ya yaptırımlar ve Minsk Anlaşması’na uyulması noktasında ikili çalışmalara devam edileceğini, yaptırımların kalkmasının tek yolunun anlaşmaya uyulması olduğunu yinelediler.
Gabriel ve Ayrault, ABD’nin yeni Dışişleri Bakanı ile tüm konuları net şekilde ele almayı planladıklarını da dile getirdiler. Gabriel’in önümüzdeki hafta Brüksel’e giderek Avrupa Komisyonu yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!