İkisi de Türkiye'nin üyeliğine karşı

Güncelleme Tarihi:

İkisi de Türkiyenin üyeliğine karşı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 12:58

AB ülkelerinde 400 milyon seçmen 22-25 mayıs tarihleri arasında sandık başına gidecek. İki favori aday da Türkiye'nin AB üyeliğine karşı.

Haberin Devamı

Almanya'da seçimler 25 Mayıs Pazar günü. AB'de sosyal demokrat partiler ve muhafazakar partiler ortak adaylarla seçime gidiyor. Sosyal demokrat partilerin adayı Martin Schulz, muhafazakârların adayı ise Jean Claude Juncker. Seçimi kazanan Avrupa Komisyonu Başkanı olacak.

İkisi de Türkiyenin üyeliğine karşı


TÜRKİYE KONUSUNDA HEMFİKİRLER
Hemen her konuda farklı görüşleri savunan Martin Schulz ile Jean Claude Juncker, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı hemfikirler.

ARD televizyon kanalında son kez kozlarını paylaşan Schulz ve Juncker, Türkiye'nin AB üyeliğine hazır olmadığını savundular.

Schulz, “Ben yakın zamanda AB'de Türkiye'ye yer olduğunu sanmıyorum” dedi. Juncker ise, “Twitter'i yasaklayan geleceği anlamamış demektir” diye konuştu ve 2019 yılına kadar AB'ye yeni üye alınmayacağını söyledi.

İkisi de Türkiyenin üyeliğine karşı

Haberin Devamı

Avrupa Birliği'ne (AB) üye 28 ülkede, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 751 yeni üyesini belirlemek üzere 22-25 Mayıs'ta yapılacak Avrupa seçimlerine yarın İngiltere ve Hollanda ile başlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!