HDP istedi, Financial Times düzeltme yayımladı

Güncelleme Tarihi:

HDP istedi, Financial Times düzeltme yayımladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 10:55

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Financial Times'a verdiği röportajda sözlerinin hatalı aktarıldığı açıklandı. Dün de MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Reuters'a yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını söylemişti.

HDP istedi, Financial Times düzeltme yayımladı
‘REUTERS SÖZLERİMİ ÇARPITTI’

Haberin Devamı

HDP, Ceylanpınar'da iki polisin yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan saldırı için "provokasyon kokan kirli bir eylemdi ve PKK'ya yakın kişilere yaptırıldı" diyen Demirtaş'ın sözlerinin, röportajda "PKK'nın kirli misilleme taktikleri" olarak aktarılmasına itiraz etti.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın Financial Times röportajındaki ifadeleri şu şekildedir: 'Ceylanpınar'da da uyuyan, yatağında gece uyuyan 2 polis katledildi, o da çok provokasyon kokan kirli bir eylemdi ve onu da büyük ihtimalle PKK'ye yakın kişilere yaptırdılar ve bir anda PKK'ye karşı büyük bir saldırı dalgası başladı'. Ayrıca röportajda geçen Doğubayazıt olayı, röportajdan 3 gün sonra olmuştur. Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ın sözlerini hatalı aktaran gazeteciden düzeltme talep edilmiştir."

Haberin Devamı

Haberde Demirtaş'ın itiraz ettiği kısım ise röportajda şöyle yer aldı:

"Demirtaş Doğubayazıt'taki intihar saldırısı da dahil olmak üzere PKK'nın misilleme taktiklerini 'kirli' diye tanımlıyor."

HDP'nin tepkisi üzerine Financial Times, düzeltilmesi istenen ifadeyi "Urfa'da polislere saldırı kirli bir provokasyon kokuyor" şeklinde değiştirdi.

HDP istedi, Financial Times düzeltme yayımladı
DEMİRTAŞ’IN FINANCIAL TIMES RÖPORTAJI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!