Görgü tanıkları: Kıyamet gibiydi

Güncelleme Tarihi:

Görgü tanıkları: Kıyamet gibiydi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 01:50

14 kişinin hayatını kaybettiği Brüksel Zaventem Havaalanı’ndaki patlamanın görgü tanıkları dehşet dakikalarını anlattı...

Haberin Devamı

14 kişinin öldüğü Zaventem Havaalanı’nın bagaj güvenlik görevlisi Alphonse Youla: “İlk patlamaya beş metre kadar uzaklıktaydım. Bir adamın Arapça bağırdığını duydum. Ne dediğini anlayamadım, Arapça bilmiyorum. Sonra art arda iki patlama meydana geldi. Terminalin cam tavanı çöktü. Korkunçtu, en az yedi ceset gördüm. Her yer kan içindeydi.”

Dries Valaert isimli yolcu: “Bombaların check in’den geçen bavullara saklandığına inanıyorum. İntihar yeleği taşıyan biri olduğunu sanmıyorum.”

Havaalanında çalışan Samir Derrouich: “İki saldırı neredeyse aynı anda oldu. İki saldırgan da check in sırasında idi. Çok korkunçtu. Kıyamet gibiydi.”

Sky News muhabiri Alex Rossi: “İki çok çok büyük patlama sesi duydum. Binanın sallandığını hissettim. Toz ve duman vardı. Patlamanın yaşandığı yere gittim, insanlar şok halinde oradan çıkıyordu.”

THY PİLOTU OLAY ANINI ANLATTI
BRÜKSEL’de patlamanın olduğu dakikalarda kalkışa hazırlanan THY uçağının pilotu Alp Büyükkara, uçakta mahsur kaldıklarını söyleyerek sosyal medyadan yaşadıklarını paylaştı. Büyükkara; “Uçakta mahsur kaldık. Havalimanında bomba patlamış, operasyon durdu. Kapı kapatan uçaklar ortada kaldı. İnecek olsak körüğü yanaştıracak adam yok” diye yazdı.

BAKMADAN GEÇME!