Fransa’daki bıçaklı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Fransa’daki bıçaklı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2023 11:33

Fransa’nın başkenti Paris’te elindeki bıçak ve çekiçle etrafa saldıran şahsın yaraladığı Alman turist hayatını kaybederken, olayda Filipinli çifte vatandaş ile İngiliz turist de yaralandı.

Haberin Devamı

Fransa’nın başkenti Paris’te bir saldırgan dehşet saçtı.

Eyfel Kulesi yakınında Quai de Grenelle civarında elindeki bıçak ve çekiçle yoldan geçenlere saldıran şahsın yaraladığı Alman turist hayatını kaybederken, saldırganın çekiçli saldırısı sonucu Filipinli çifte vatandaş ile İngiliz turist başından yaralandı.

Saldırganın, emniyet güçlerinde daha önce kaydı bulunduğu ve Fransa doğumlu olduğu öğrenildi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırının ardından incelemelerde bulunmak üzere olay yerine hareket etti. Darmanin, saldırganın istihbarat servisleri tarafından “ciddi psikiyatrik bozuklukları” olduğunun bilindiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı açıklamada, olayı “terör saldırısı” olarak nitelendirirken, Fransa'nın terörle mücadele savcılığı tarafından soruşturma başlatılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Macron, “Bu akşam hayatını kaybeden Alman vatandaşının ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullanarak, Fransız acil servislerine de teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!