Fransa, İtalya ve Almanya liderleri, Zelenski ile bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 16:51

Fransa, İtalya ve Almanya liderleri Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile Kiev’de bir araya geldi.

Haberin Devamı

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin Zelenski tarafından yapılan açıklamada, “Önemli toplantılar. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'i Kiev'de görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e yaptığı ziyaret ilişkin Twitter’dan paylaşımda bulundu.

Fransa, İtalya ve Almanya liderleri, Zelenski ile bir araya geldi
SCHOLZ: BU SAVAŞ SONA ERMELİ

İrpin kentini de ziyaret eden Scholz "Bu şehirdeki vahşice yıkım bir anıttır. Bu savaş sona ermeli." ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İrpin’de Alman basınına da açıklamalarda bulunan Scholz, burada masum insanların etkilendiğine ve evlerin yıkıldığına işaret ederek, "Hiçbir askeri altyapısı olmayan bütün bir şehir yok edildi." dedi.

“HER ŞEYİ YENİDEN İNŞAA EDECEĞİZ”

Rusya’nın Ukrayna’daki saldırılarında harabeye dönen kentlerden biri olan Irpin’i ziyaret eden Başbakan Draghi, “Her şeyi yeniden inşa edeceğiz. Onlar, anaokullarını ve çocukların bahçelerini yok ettiler. Her şey yeniden inşa edilecek. Zaten tüm bunlara başlandı. Nerede yeniden inşa edilecek sitelerin yerini biliyorum” dedi.

Fransa, İtalya ve Almanya liderleri, Zelenski ile bir araya geldi

“UKRAYNA HALKININ KAHRAMANLIĞINI HAYAL ETMELİSİNİZ”

Irpin ziyaretinde gördükleri karşısında çok etkilendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Macron, “İkisi de kahraman şehirler çünkü, diğer şehirlerin yanı sıra Ukraynalılar Kiev'e inen Rus ordusunu burada durdurdu. Bu yüzden hem ordunun hem de Ukrayna halkının kahramanlığını hayal etmelisiniz" açıklamasında bulundu.
Başbakan Scholz, Cumhurbaşkanı Macron, Başbakan Draghi ve Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, öğle saatlerinde Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından kabul edildi. Fotoğraf çektiren liderler, daha sonra görüşme salonuna geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!