FBI Başkanı kovulduğunu TV’den öğrendi

Güncelleme Tarihi:

FBI Başkanı kovulduğunu TV’den  öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 22:39

ABD Başkanı Donald Trump’ın, önceki gün FBI Başkanı James Comey’i kovması Washington’da deprem etkisi yarattı. 2013’te ABD Başkanı Trump’ın selefi Barack Obama tarafından 10 yıllığına atanan Comey, uzun süredir tartışmaların odağında idi. 8 Kasım seçiminden kısa bir süre önce Demokrat Parti’nin adayı Hillary Clinton’a yönelik e-posta soruşturmasını yeniden açmıştı. Comey, başkanlık seçimine iki gün kala ise Clinton’ın soruşturmaya konu olan e-postalarını incelemeyi bitirdiklerini, Başkan adayına suçlama yöneltilmesine gerek olmadığını açıklamıştı. Trump’a karşı yenilen Hillary Clinton, aldığı mağlubiyetin sorumlusu olarak Comey’i göstermişti.

Haberin Devamı

Önceki gün ise FBI Başkanı Comey, Trump tarafından görevden alındı. Comey, kararı Los Angeles’ta yeni ajanların işe alınmasıyla ilgili bir etkinlikte öğrendi. Televizyonda son dakika alt yazısını gören Comey, önce haberi şaka zannederek güldü ve salondakilere ‘iyi şaka’ dedi. Ancak ekibi kendisine bunun gerçek olduğu bilgisini verdi. Törenden ayrılan Comey, Washington’a döndü. Aynı sırada Donald Trump’ın eski koruması olan ve şimdi Başkan’ın Oval Ofis’le ilgili işlerine bakan Keith Schiller, Washington’daki FBI merkezine giderek Comey’nin kovulduğunu belirten mektubu ulaştırdı.

TRUMP: TEŞEKKÜR EDECEKSİNİZ

Trump, Comey’e mektubunda Clinton soruşturmasını kastederek “Adalet Bakanı ve yardımcısının sizin FBI’ı etkin şekilde yönetmeye ehil olmadığınız yönündeki hükmüne katılıyorum” dedi. Comey, “Trump’ın seçim kampanya ekibiyle Rus yetkililer arasındaki bağlantının” araştırıldığı soruşturmanın da başındaydı. Bu yüzden Comey’nin kovulmasıyla Rusya soruşturmasının üstünün kapatılmaya çalışıldığı iddia ediliyor. Trump, Twitter’dan yeni bir açıklama yaparak “Comey, Cumhuriyetçiler gibi Demokratların da güvenini kaybetmişti. Ortalık biraz sakinleşince onlar da bana teşekkür edecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!