Erdoğan: Camiye baskını şiddetle kınıyorum

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Camiye baskını şiddetle kınıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2020 07:00

Almanya'nın başkenti Berlin’deki Mevlana Camisi’ne çarşamba sabah saatlerinde 150 polisin köpeklerle baskın yapması büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

Berlin Başsavcılığı salgında zarar gören küçük işletmelere yapılan yardımın haksız yere alındığı gerekçesiyle 5 işletme ve bir camide arama yapıldığını açıklamıştı.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan mesajında, “Berlin’deki Mevlana Camii’nde sabah namazı saatinde gerçekleştirilen, Avrupa’yı Orta Çağ karanlığına her geçen gün biraz daha yaklaştıran ırkçılık ve İslam düşmanlığından beslendiği apaçık ortada olan, inanç hürriyetini tümden yok sayan polis operasyonunu şiddetle kınıyorum. Yıllar boyu demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin beşiği olarak anılan Avrupa, bugün ne yazık ki farklılıklarıyla savaşan bir yapıya bürünmüştür. Türkiye olarak, hiçbir gerekçenin kutsal bir mabedin hoyratça çiğnenmesine zemin oluşturamayacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Almanya Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da baskın düzenlenen camiyi dün ziyaret ederek cemaatin ilgili makamlardan özür beklediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!