Dünya kınadı

Güncelleme Tarihi:

Dünya kınadı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 01:50

Brüksel’deki terör saldırılarına dünya liderlerinden kınama mesajları geldi.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Barack Obama, Küba’da yaptığı açıklamada “Terörizm belasına karşı savaşta milliyet, ırk ya da inanç ayırt etmeden birlikte olmalıyız. Masum insanlara karşı yapılan bu korkunç saldırıları kınarken onlarla dayanışma içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, “Brüksel’deki saldırılarla Avrupa’nın tamamı vuruldu. Avrupa, tehdidin ciddiyeti karşısında hayati adımlar atmalı” açıklamasını yaptı.

İngiltere Başbakanı David Cameron, “Bu teröristlerin kazanmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dünya kınadı

Ürdün’de bulunan AB Dış İlişkiler Temsilcisi Federica Mogherini, gözyaşlarını tutamadığı açıklamasında şunları şöyledi: “Avrupa için çok üzücü bir gün ve Avrupa’nın başkenti bu bölgenin (Ortadoğu) bildiği aynı acıyı çekiyor... Bizi bölmek isteyenlere halklarımız arasındaki dostluğun en güçlü mesajını verebiliriz” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, “Barbarca suçlar... Birkez daha gösterdiler ki terörizmin sınırı yoktur ve tüm dünyada insanları tehdit eder. Bu kötülüğe karşı savaş en aktif şekilde uluslararası işbirliğini gerektirir” dedi.

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Bu saldırılar teröristlerin nefret ve şiddetin hizmetinde bir diğer alçaklığı” açıklamasını yaptı.

Dünya kınadı

Brüksel’deki saldırı dolayısıyla Roma’nın dünyaca ünlü aşk çeşmesi olarak bilinen Trevi Çeşmesi, Belçika ile dayanışma kapsamında bu ülkenin bayrağının renkleri olan siyah-sarı-kırmızı renklerle ışıklandırıldı.

BAKMADAN GEÇME!