DİTİB’e soruşturma

Güncelleme Tarihi:

DİTİB’e soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 18:31

Almanya Federal savcılığı, DİTİB imamlarının Gülen hareketi hakkında Türkiye’ye rapor verdikleri iddiasına soruşturma açtı. ‘Casusluk’ suçlaması Alman Parlamentosu’nun da gündemindeydi.

Haberin Devamı

ALMAN Federal Savcılığı’nın, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) hakkında soruşturma başlattığı bildirildi. Spiegel Online’ın haberine göre Karlsruhe’deki Federal savcılık, DİTİB’e bağlı bazı imamların, Fethullah Gülen taraftarları hakkında Ankara’ya rapor verdikleri iddiası üzerine soruşturma başlattı. Savcılıktan bir yetkili Spiegel Online’a “Faili meçhul soruşturma yürütüyoruz” dedi. Federal Savcılığın soruşturma yürüttüğünü Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ole Schröder de doğruladı. Müsteşar Schröder, Federal Meclis’teki toplantıda DİTİB’e yönelik sorular üzerine DİTİB’in Münih, Köln ve Düsseldorf camilerinden, Gülen taraftarları hakkında rapor hazırlandığına dair ellerinde belge olduğunu belirtti. Schröder, ancak soruşturma yürüdüğü için kişilerin isimlerini açıklayamayacağını söyledi.

Haberin Devamı

DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa, DİTİB’ten imamlara herhangi bir casusluk talimatı gitmediğini, ancak iki, üç imamın yaptığı bir kazadan dolayı üzgün olduklarını açıklamıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!