Danimarka’dan yasal adım: Kuran yakma eylemleri yasaklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Danimarka’dan yasal adım: Kuran yakma eylemleri yasaklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2023 07:00

Son dönemde artan Kuran-ı Kerim yakma eylemleri nedeniyle İslam âlemi ve uluslararası kamuoyunun tepkisini çeken Danimarka’dan, bu konuda yasal adım geldi.

Haberin Devamı

Danimarka hükümeti, Kuran’a yönelik çirkin saldırıların önüne geçebilmek adına “dini nesnelere uygunsuz muameleyi” yasaklayan bir yasa tasarısının meclise sunulacağını açıkladı.

İKİ YILA KADAR HAPİS

Danimarka Adalet Bakanı Peter Hummelgaard tasarıya ilişkin, kutsal kitaplara saldırmanın tek amacının “nefret yaratmak ve nifak tohumları ekmek” olduğunu belirterek yeni tasarıyla kamusal alanda Kuran, İncil veya Tevrat yakılmasının suç sayılacağını söyledi. Tasarının halihazırda ülke bayraklarının yakılmasını yasaklayan bir kanunla birleştirileceği ve tasarının para cezası ya da iki yıla kadar hapis cezası öngördüğü belirtildi.

İSVEÇ DE YASAKLAYABİLİR

Tasarının tam olarak ne zaman meclise sunulacağı açıklanmazken, onay alması bekleniyor. 179 sandalyeli Dan parlamentosunda 88 vekile sahip olan koalisyon hükümeti, aynı zamanda yarı bağımsız Danimarka toprakları olan Grönland ve Faroe Adaları’nı temsil eden dört milletvekilin de desteğiyle salt çoğunluğu sağlayabiliyor. Benzer eylemlerin yaşandığı İsveç de eylemleri engellemek için yasal zemin oluşturmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

ALTINCI KEZ ÇAĞRILDI

Öte yandan, Kopenhag’taki bazı Müslüman ülkelerin büyükelçiliklerinin önünde Kur’an-ı Kerim’in yakılması eylemlerine devam edilmesi üzerine Danimarka’nın Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Age Sandal Möller, 6’ıncı kez Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!