Danimarka’da 'mülteciler bara girmesin' diye dil kuralı getirildi

Güncelleme Tarihi:

Danimarka’da mülteciler bara girmesin diye dil kuralı getirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 12:50

Danimarka’da mültecilerin kadınları taciz etmesinden endişe eden bar sahipleri Danca, İngilizce ya da Almanca konuşamayan erkekleri barlara sokmama kararı aldı.

Haberin Devamı

Avrupa genelinde mültecilerin yerli kadınlara cinsel tacizde bulunduğuna dair raporların basına yansıması nedeniyle Danimarka’nın en az üç kentinde böyle bir önlem alınmasına karar verildiği açıklandı.

Local Denmark gazetesi, artık “Çalışanlarla herhangi ortak bir dilde iletişim kuramayan” müşterilerin bazı barlara alınmayacağını yazdı.

Kararı uygulayacak kentler Thisted, Sonderborg ve Haderslev olarak basında yer aldı.

"MÜLTECİLER KADIN MÜŞTERİLERE SAYGILI DAVRANMIYOR"

İngiliz Telegraph gazetesi Sonderborg kentindeki Buddy Holly isimli diskoteğin bu uygulamayı başlatan barlardan biri olduğunu yazdı.

Danimarka’da mülteciler bara girmesin diye dil kuralı getirildi

Haberin Devamı

Sonderborg’daki bir başka gece kulübünün çalışanları ise Syd TV kanalına yaptıkları açıklamada, “Buradaki mülteci merkezinden gelen erkek müşterilerden büyük bir kısmı kadın müşterilere karşı saygılı tavırlar sergilemeyi başaramıyor. Bizim gözümüzde eğer bir erkek bir kadına hayır demesine rağmen dokunmaya devam ediyorsa bu cinsel tacizdir” dedi.

Uluslararası Af Örgütü’nü ise uygulamaları şiddetle eleştirdi ve barların mültecilere karşı ayrımcılık yaptığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!