Cumhuriyet’e sahip çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet’e sahip çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 10:57

Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik operasyon ve tutuklamalar, Frankfurt ve Londra’da sivil toplum kuruluşları tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’e sahip çıktılar

CHP Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland Birliği’nin çağrısı üzerine Frankfurt Hauptwache meydanında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, basın özgürlüğünün hayati önem taşıdığını vurguladı. CHP Hessen, Rheinland Pfalz ve Saarland Birliği Başkanı Ali Ercan, “İleri demokrasi söylemiyle iktidara gelmişlerdi. Anlaşılıyor ki demokrasi gibi bir dertleri yok, hatta demokrasiye tahammülleri bile yok, Bilim üreten üniversitelerde bilim insanlarının kendi rektörlerini demokratik yöntemlerle seçmelerine tahammül edemiyorlar. Ülkede basın özgürlüğünden söz etmek imkansız. Demokrasiden yana olanlar gücümüzü birleştirip ülkemize ve demokrasiye sahip çıkmak durumundayız. Cumhuriyet Gazetesi sahipsiz değildir” dedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’e sahip çıktılar

Almanya Türk Toplumu Genel Başkan Yardımcısı ve Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü de basın, düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki engellerin kabul edilemeyeceğini söyledi.
Hessen Eyalet Meclisi SPD milletvekili Turgut Yüksel ise Alman hükümetine, harekete geçmesi için çağrı yaptı.

FETÖ’YÜ CUMHURİYET YAZMIŞTI

CHP İngiltere Birliği üyesi yaklaşık 30 kişiden oluşan grup, Londra’daki Türk Büyükelçiliği önünde toplandı. Burada bir basın açıklaması yapan CHP İngiltere Birliği Başkan Yardımcısı Elif Gelirli, Cumhuriyet’e operasyonun kabul edilemeyeceğini belirtti. AK Parti’nin yıllarca FETÖ ile birlikte yürüyüp “Ne istediler de vermedik” diyerek, bu örgüte yıllarca yardım ve yataklık yaptıklarını birinci ağızdan itiraf ederken, Cumhuriyet yazarlarının defalarca FETÖ’nün Türkiye için ne kadar tehlikeli bir örgüt olduğunu yazmalarına karşın AK Parti’nin bunlara kulak tıkadığını savunan Gelirli, “CHP İngiltere Birliği, Cumhuriyet gazetesine yapılan bu operasyonun hukuki değil siyasi olduğuna inanmaktadır. Bu saldırı, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişimini, hükümete muhalif olan herkesi susturarak tamamlama girişimlerinden başka bir şey değildir” dedi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’e sahip çıktılar
Basın açıklamasının ardından birlik üyeleri büyükelçilik önüne “Cumhuriyet Susturulamaz” yazılı silah çelenk bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!