CSU’lu bakana SPD’li başbakandan cevap

Güncelleme Tarihi:

CSU’lu bakana SPD’li başbakandan cevap
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 11:33

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, reşit olmayan Müslüman çocukların da istihbarat teşkilatı tarafından takip edilmesini önerdi.

Haberin Devamı

FUNKE Medien Grubuna konuşan Herrmann, normal durumlarda Bavyera istihbarat teşkilatının çocukları gözlemlemediğini söyledi. Herrmann, “Ancak eğer İslamcı grup çevresinden 12 yaşındaki bir çocuğun yola çıktığına dair somut bir ihbar gelirse, onu takibe almak zorundayız” dedi.

Herrmann’ın önerisine hükümet ortağı SPD karşı çıktı, FDP sert tepki gösterdi.

ÖNLEMEYE YATIRIM YAPILMALI

Rheinland Pfalz Eyalet Başbakanı Malu Dreyer (SPD), “Yaş sınırını devamlı aşağı çekmek bir çözüm değil” dedi. Çocukların bilinçli olarak radikalleştirilmesinin acı bir gerçek olduğunu belirten Dreyer, “Benim görüşümce, bunu önlemeye yatırım yapmak çok daha önemli” diye konuştu. Eyalet Başbakanı Dreyer, büyük koalisyon hükümetinin takip yaşını 14’e çekme kararını hatırlattı ve gençlerin korunması için özel uygulamalar getirilmesini istedi.
FDP Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki de, istihbaratın takip yaşının indirilmesine karşı çıktı. Kubicki, bir çocukta radikalleşme tespit edildiğinde, takip yerine çocuğun çevresinden kurtarılması için tüm velayet imkanlarından yararlanılmasını talep etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!