Çözüm planı yok

Güncelleme Tarihi:

Çözüm planı yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2014 01:37

ABD Başkan Yardımcısı Biden adaya geldi, “Çözüme yardım etmeyi umuyorum ama plan getirmedim” dedi.

Haberin Devamı

KIBRIS’a tarihi bir ziyaret gerçekleştiren ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden dün geldiği Larnaka havalimanında uçağından iner inmez, “Kıbrıs’a çözüm planı vermeye ya da dayatmaya gelmedim. Çözüme yardım etmeyi düşünüyorum” dedi. Eşi Jill Tracy Biden ve 300 korumasıyla Ada’ya gelen Biden bugün KKTC’ye geçerek Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’yla da görüşecek. Rum lider Nikos Anastasiadis’le Ukrayna krizi başta olmak üzere birçok konuyu görüşeceğini ifade eden Biden, Rusya’nın müdahalelerine karşı tek vücut olmaları gerektiğini söyledi. Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis’in karşıladığı Biden soru almadı.

Çözüm planı yok

Haberin Devamı

ABD, KKTC’yi tanımıyor

Air Force-2 adlı özel uçağıyla gelen Biden, yaptığı kısa açıklamada ABD’nin adada bir tek KIBRIS Cumhuriyeti’ni tanıdığını belirterek, Rumların KKTC’ye geçecek olmasından duyduğu endişeleri giderdi. Uzun süredir Kıbrıs sorununun çözülmediğine dikkat çeken Biden, “Kıbrıs’a geldim çünkü bu defa müzakerelerin farklı olacağını umut ediyorum” dedi. Biden bugün önce adadaki Rum ve Türk dini liderler Başpiskopos Hrisostomos ve Din İşleri Başkanı Talip Atalay ile görüşecek. Rum lider Nikos Anastasiadis ile öğle yemeğinde buluşacak.

Biden öğleden sonra KKTC’ye geçerek Derviş Eroğlu ile görüşecek. Biden’ın Türk ve Rum liderleri BM denetimindeki ara bölgede akşam yemeğinde buluşturacak. Biden’ın ziyareti nedeniyle ada tarihinde bugüne kadar görülmemiş ölçüde güvenlik önlemleri alındı. Biden’le birlikte 3 zırhlı Cadillac limuzin, 300 özel güvenlik görevlisi geldi. Biden ve beraberindeki kalabalık heyet güvenlik nedeniyle Limasol kentinde konakladı. Otel denizden bir hücumbot, havadan da bir helikopterle korundu. Biden’in iki günlük resmi ziyaretinde geçeceği yollar da trafiğe kapatılacak. Benzer uygulamalar KKTC’de de uygulanacak.

Bomba ihbarcısı ‘Çılgın Rum’ çıktı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ineceği Larnaka Havalimanı’na önceki gün bomba ihbarında bulunan Rum, tanıdık çıktı. İki hafta önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazarak Rum hükümetini şikâyet eden 56 yaşındaki taksi ve otobüs işletmecisi Leondis Hristu, Larnaka Havalimanı’nın kapatılarak saatlerce aranmasına yol açan bomba ihbarını yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. ‘Çılgın Rum’ Leondis Hristu, önceki sabah Larnaka havalimanını işleten Hermes şirketini aradığı telefon hattı takip edilerek bulundu. Rum medyasına haber olmasının ardından Hürriyet’e konuşan Hristu, Rum hükümetinden zulüm gördüğünü söylemişti.
Ömer BİLGE – Yorgo KİRBAKİ / LEFKOŞA - ATİNA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!