Çifte pasaport seçim malzemesi olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Çifte pasaport seçim malzemesi olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 13:36

CDU Genel Başkan Yardımcısı Thomas Strobl, 24 Eylül seçimlerinden sonra partisinin Yeşiller ile koalisyon hükümeti kurmasına karşı olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

CDU Genel Başkanı Angela Merkel’in yardımcısı Thomas Strobl, Welt am Sonntag Gazetesine yaptığı açıklamada Yeşiller ile koalisyon hükümetine sıcak baktığını söyledi: “FDP’nin gelecek seçimlerde meclise gireceğini düşünüyorum. Bu durumda hükümet ortaklığı için ilk konuşacağımız parti FDP. Baden Württemberg Eyaleti’ne baktığınız zaman Yeşiller ile CDU ortak hükümetinin çok başarılı işler yaptığını görürsünüz. Ben kendi tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum: Yeşillerle eyalet başarıyla yönetilir. Eyalette sevgiyle koalisyon hükümetini sürdürüyoruz. Federal için bir deneme olarak burada hükümet etmiyoruz. Baden Württemberg Eyalet hükümeti değerlere dayanarak kuruldu. Sadece iyi anlaşmıyoruz, eyaleti iyi de yönetiyoruz. Bu yüzden ben Yeşillerle hükümete karşı değilim.” 

Haberin Devamı

ALMAN OLAN, ALMAN KALIR
Thomas Strobl, çifte vatandaşlığın CDU tarafından seçim konusu yapılıp yapılmayacağına ilişkin ise “Bu konu federal hükümet için bitti. Bunu seçim programımıza alıp almayacağıma ise bakacağız. Ben bu konunun akıllı ve sağlıklı düşünülmesi gerektiğini önereceğim. Cevaplandırmamız gereken soru bence biz gelecekte vatandaşlığı sadakatle mi ilişkilendireceğiz. Bu durumda Alman vatandaşlığını isteyen herkese bunu uygulamak gerekecek. Biz geleceği konuşmalıyız. Ancak Alman vatandaşlığını herhangi birisinden geri almak mümkün değil. Alman vatandaşı olan Alman olarak kalır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!