Çiftçi öfkesi Brüksel’i felç etti

Güncelleme Tarihi:

Çiftçi öfkesi Brüksel’i felç etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2024 07:00

Yüksek maliyetler, yoğun bürokratik işlemler ve haksız rekabet nedeniyle sokağa dökülen çiftçiler öfkelerini bu kez Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel’de gösterdiler.

Haberin Devamı

Dün akşamdan bu yana Brüksel’e giriş yapan traktörler AB Zirvesi’nin yapıldığı binalara giden yolları bloke ederken Birlik kurumlarının bulunduğu semti 1300’den fazla traktörle adeta işgal ettiler.

Çiftçilerin protestosu özellikle Avrupa Parlamentosu’nun bulunduğu Lüksemburg Meydanı’nda yoğunlaştı. Meydanda ve AP binasının hemen önünde samanları ve lastikleri ateşe veren çiftçiler zaman zaman güvenlik birimlerine sis ve ses bombaları attılar, yumurta yağmuruna tuttular. Yoğun önlem alan polis bu saldırılara gaz ve basınçlı suyla karşılık verdi. Çiftçilerin sıklıkla taşıdığı pankartlardan biri, “Bizim sonumuz sizin açlığınız” oldu. Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın yanlarına giderek konuştuğu protestocu çiftçilerin sorunları AB Zirvesi’nin resmi gündem maddesinde yoktu ama konu ister istemez gündeme geldi. AB Komisyonu ve Fransa çiftçilerin talepleri doğrultusunda bazı önlemler açıkladılar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!