Caber Kalesi DEAŞ'tan alındı

Güncelleme Tarihi:

Caber Kalesi DEAŞtan alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2017 15:45

ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin hava desteği ile karadan terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG'nin de içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri, DEAŞ'ın elinde bulunan Caber Kalesi'ni aldı.

Haberin Devamı

Koalisyon güçlerinin hava desteği ile ana omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçlerinin yürüttüğü Rakka operasyonu devam ederken, çatışmalar 10 gündür Fırat Nehri kıyısındaki Caber Kalesi çevresinde yoğunlaşmıştı. Suriye ve Irak'taki Kürt internet siteleri Doğu ve Batı Caber köylerinin DEAŞ'tan alınmasının ardından iki köy arasında bulunan Caber Kalesi'nin de terör örgütünden alındığını duyurdu.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Süleyman Şah'ın türbesi de ilk olarak bu kalede yer alıyordu. Suriye Hükümeti Fırat Nehri üzerinde 1968 tarihinde başlattığı Tabka Barajı'nın 1973 yılında tamamlanacağını ve barajın su toplamaya başlamasıyla Caber Kalesi ve Süleyman Şah'ın türbesinin tamamen sular altında kalacağını ileri sürerek, Türkiye'den naklini istedi. Yapılan anlaşma ile Süleyman Şah türbesi 1973 yılında Karakozak Köyü'ne taşındı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!