Burslu öğrenciler Londra’da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Burslu öğrenciler Londra’da buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 15:19

Master ve doktora eğitim için burslu olarak Türkiye’den Londra’ya gelen öğrenciler, Londra Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nin düzenlediği etkinlikte buluştu. Kensington Millennium Hotel’deki buluşmaya, Eğitim Müşavirliği tam kadro katıldı.

Haberin Devamı

EĞİTİM Müşaviri Hasan Ünsal ile birlikte personeli Bünyamin Bayat, Zeynep Büşra Temür ve Ramazan Özmen, toplantı boyunca öğrencilerin eğitim ve sosyal konularla ilgili sorunlarını dinledi. Öğrencilere müşavirliğin faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Ünsal, “Ülkemizden çeşitli zorlukları aşarak İngiltere’ye eğitim amacıyla gelmiş olan siz öğrencilerimizin bütün problemlerinin çözümüne yardımcı olmak, yalnız olmadığınızı hissettirmek için buradayız” dedi. Ünsal, öğrencilerden kendilerini her konuda geliştirmelerini ve Türkiye’ye döndüklerinde var güçleriyle çalışmalarını istedi.

Burslu öğrenciler Londra’da buluştu

TUSU’YU TANITTI
Birleşik Krallık Türk Öğrenci Birliği (TUSU) Yönetim Kurulu başkan yardımcısı Ahmed Esad Şerefoğlu da faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Burslu öğrencilere, bulundukları üniversitelerdeki Türk Öğrenci Topluluklarına üye olmaları, birlik beraberlik içinde bulunmaları yönünde tavsiyelerde bulundu.
Toplantı, soru cevap bölümünden sonra öğrenciler arası iletişimin güçlendirilmesi ve tanışma faaliyetleri ile devam etti.

Haberin Devamı

TOPLAM 1219 öğrenci
İngiltere genelinde toplam 1.219 resmi burslu öğrenci bulunuyor. Bunların yarısından fazlası master derecesinde, kalanı doktora derecesinde öğrenimlerini sürdürüyor. Birçok önde gelen İngiliz üniversitesinden kabul alan öğrencilerin en büyük sorunu barınma ve aylık burslarının yetersizliği olarak ön plana çıktı.

Burslu öğrenciler Londra’da buluştu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!