Bu kadınların gözleri Paris'te

Güncelleme Tarihi:

Bu kadınların gözleri Pariste
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2014 15:43

Fransa’nın başkenti Paris’i yerel seçim heyecanı sardı. 23 Mart ve 30 Mart’ta yapılacak iki turlu belediye başkanlık seçimleri için beş önemli aday yarışsa da, rekabette daha çok iki kadın adayın ismi öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Seçim kampanyalarına hız veren bu iki aday Anne Hidalgo ve Nathalie Kosciusko-Morizet, her fırsatta karşı karşıya geliyor. Son olarak kozlarını bir tartışma programında paylaşan mevcut belediye başkan yardımcısı ve Sosyalist Parti adayı Anne Hidalgo ile

Bu kadınların gözleri Pariste
muhafazakar parti UMP adayı Morizet, televizyonda kameralar karşısına geçmeden halk arasına karıştı. Çarşı pazar dolaşan kadın adaylar esnaf ve halkla bol bol sohbet etti.

İKİ KADIN NEFES NEFESE
Seçim öncesi hakın nabzını tutan güçlü kadın adayların ikisinin de seçim politikaları oldukça benzer. Küresel başkent Paris’teki konut sıkıntısı ve trafik sıkışıklığı iki liderin de üzerine düştüğü sorunların başında geliyor. Ancak tahminler, hiçbir adayın ilk turda seçilemeyeceğini buna karşın Parislilerin sola ışık yaktığını gösteriyor. İkinci turda ise ibre Hidalgo’ya yakın görünüyor. Zira son yapılan anketlere göre, Hidalgo yüzde 54’lük bir oranla, rakibi merkez sağ adayı Morizet’nin (yüzde 46) önünde.

Haberin Devamı

UMP’li eski cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin kampanya sözcülüğünü yapan ve eski çevre bakanı olan Morizet’in ise seçim yarışını bırakmaya niyeti yok.

Bu kadınların gözleri Pariste

Parisliler ise ülkenin başa geldiğinden bu yana popülerliğini kaybetmiş Cumhurbaşkanı François Hollande’ın partisi Sosyalist Parti’den birini seçmekte şüphe duymaması da dikkat çekiyor. Başkent için diğer adaylar da kampanyalarına tüm hızıyla devam ediyor. Rekabetin daha da kızışacağına şüphe yok. 2,9 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Paris’e her yıl 30 milyon turist geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!