Bosna savaşından kaçtı Ukrayna’da öldü

Güncelleme Tarihi:

Bosna savaşından kaçtı Ukrayna’da öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2023 07:00

1992 yılında henüz bir yaşındayken savaş nedeniyle Bosna’dan Fransa’ya tahliye edilen Arman Soldin, görüntü muhabirliği yaptığı Ukrayna’da roket isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

FRANSIZ haber ajansı AFP, Ukrayna’da son dönemde çatışmaların yoğunlaştığı Bahmut bölgesinde görev yapan bir çalışanlarının hayatını kaybettiğini açıkladı. Bosna Savaşı mültecisi ve Fransız vatandaşı olan 32 yaşındaki Arman Soldin isimli gazeteci roket isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Soldin’in bölgedeki 5 kişilik AFP ekibinde görüntü koordinatörü olarak çalıştığı bildirilirken, ekipteki diğer AFP muhabirlerinin sağlık durumlarının ise iyi olduğu açıklandı.

GEÇEN HAFTA ZOR KURTULMUŞTU

Saraybosna doğumlu olan gazeteci, 1992 yılında Bosna savaşının patlak vermesinin ardından, henüz bir yaşındayken Fransa’ya tahliye edildi. Şubat 2022’de Ukrayna savaşının patlak vermesi sonrasında cephe hattında çalışmak için gönüllü olan Soldin, savaş bölgesine giden ilk gazetecilerden biri oldu. Geçen şubat ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna’ya gelmesinin “hayatını değiştirdiğini” yazan Soldin, bir süredir Bahmut bölgesindeki çatışmaları takip ediyordu. Arman Soldin geçen hafta cephede siper kazan Ukraynalı askerlerin haberini yaparken, yakınlarında gerçekleşen bir füze saldırısından kurtulmuştu. Kendisi de çocuk yaşta savaştan kaçan Arman Soldin daha önceki paylaşımlarında da sığınmacı hikâyelerinin kendisini çok etkilediğini yazmıştı.

‘SAVAŞ SUÇU’ SORUŞTURMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Arman Soldin, cesaretle, çatışmanın ilk saatlerinden itibaren gerçekleri ortaya çıkarmak ve bizleri bilgilendirmek için cephedeydi” ifadesini kullandı. Fransa’da savcılık Soldin’in ölümüyle ilgili “savaş suçu soruşturması” başlatıldığını açıkladı. Gazetecileri Koruma Komitesi’ne göre Ukrayna savaşının başlamasından bu yana çatışmalarda en az 17 medya görevlisi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!