Bomba yüklü araçla saldırı: 1 şehit, 6 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Bomba yüklü araçla saldırı: 1 şehit, 6 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 00:01

Suriye’de terör örgütü DEAŞ’ın El Bab yakınlarında bomba yüklü araç ile düzenlediği saldırıda 1 Türk askeri şehit düştü. Biri ağır olmak üzere 6 asker yaralandı.

Haberin Devamı

SURİYE’de DEAŞ’ın hâkimiyetindeki El Bab civarında yaklaşık 1 haftadır düşük yoğunlukta devam eden çatışmalar önceki gece ve dün yeniden yoğunlaştı. Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı uçaklar, 5 gün aradan sonra iki ayrı harekat yaparken, DEAŞ’ın El Bab yakınlarında bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin şehit düştü, biri ağır olmak üzere 6 asker yaralandı. Şehit ve yaralı askerler Türkiye’ye getirildi.

GECE İLK HAVA HAREKÂTI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) yapılan bilgilendirmeye göre, El Bab ve çevresindeki hava koşullarının düzelmesinden sonra Türk jetleri önceki gece hava harekâtı düzenledi. El Bab ile kuzeybatısındaki Bzagah’a yapılan harekatlarda 4 barınma yeri, 3 karargâh binası, 1 toplanma yeri ve 1 tank olmak üzere DEAŞ’a ait toplam 9 hedef vurularak imha edildi. DEAŞ’ın havan saldırısında ise şehit düşen veya yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

DEAŞ dün sabah saatlerinde ise keşif yapan Türk komando timine içi bomba yüklü araçla saldırdı. Patlamada, 1 asker olay yerinde şehit düşerken, birisi ağır 6 asker yaralandı. Şehit ve yaralı askerler helikopterle Türkiye’ye getirildi.

DEAŞ’ın bu saldırısına misilleme olarak Türk jetleri dün yeniden havalandı. Saat 10.05 ile 11.30 arasında yapılan El Bab ve civarına yönelik 1 saat 25 dakikalık harekatta 23 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi. Hava harekâtlarında DEAŞ’a ait 3 tank, 2 kontrol noktası, 3 barınma yeri, 3 karargâh binası, bomba yüklü olduğu değerlendirilen bir araç olmak üzere toplam 12 hedef vurularak imha edildi.

Bomba yüklü araçla saldırı: 1 şehit, 6 yaralı

İKİ ASKER RAKKA’DA İDDİASI  

Geçen hafta yine El Bab yakınlarında yollarını şaşıran ve DEAŞ’ın pusu kararak kaçırdığı Özel Kuvvetler Keşif Timi’nden Astsubay Muhammed Duran Keskin (28) ve Astsubay Kıvanç Kaşıkçı’nın yerlerinin değiştirildiği ve DEAŞ’ın Suriye’deki başkenti olarak bilinen Rakka’ya götürüldükleri ileri sürüldü. Türk kaynaklar ise bu iddiayla ilgili sessiz kalmayı tercih etti.

Haberin Devamı

Bomba yüklü araçla saldırı: 1 şehit, 6 yaralı
AFYONKARAHİSAR’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

 FIRAT Kalkanı harekâtında şehit olan 26 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin’in acı haberi memleketi Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde oturan ailesine ulaştı. Suriye’nin El Bab yakınlarında bomba yüklü araçla yapılan saldırıda şehit olan Ahmet Şahin’in, dün Çay İlçesi Vakıf Mahallesi Emekler Sokak’taki baba evine gelen görevliler, oğlunun şehit olduğu haberini anne Emine Şahin’e verdi. Acı haberle gözyaşlarına boğulan Emine Şahin’i, görevliler, yakınları ve komşular sakinleştirmeye çalıştı. Polisler, baba İsmail Şahin’i de çalışmaya gittiği tarlada bulup getirdi. Şehidin dedesi 77 yaşındaki Hamdi Şahin de gözyaşları içinde eve geldi. Birkaç ay önce evlenen Ahmet Şahin’in eşinin 3 katlı baba evinde kaldığı, şehidin ağabeyinin de astsubay olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

 Muzaffer NAL/ÇAY-DHA 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!