Bölgede üç üsleri var ABD’ye güveniyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bölgede  üç üsleri var ABD’ye  güveniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2016 22:06

TERÖR örgütü PKK ile bağlantılı Suriye’de faaliyet gösteren PYD’nin Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin tek taraflı ilan ettikleri özerk yönetim programına etki etmeyeceğini, federasyondan vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Suriyeli Kürtler, batıdan doğuya olmak üzere Afrin, Kobani ve Cezire’den oluşan üç kanton ilan etmişti. Afrin ile Kobani kantonlarının arasında IŞİD ve muhaliflerin kontrolü bulunuyor. Müslim, eninde sonunda Afrin ile Kobani kantonlarını birleştireceklerini de söyledi.

 

‘FEDERAL ANAYASA HAZIRLIYORUZ’


Lübnan’da yayımlanan El-Hayat gazetesine konuşan Müslim, “Batı Kürdistan’da (Suriye’nin kuzeyi) 3 ABD üssü var. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Washington’un desteğine güveniyoruz. Dış dünya ile diplomatik ilişkilerin geliştirilmesinin önünü açan ve Kürtlere ait ayrı bir bayrak kabulü de dahil olmak üzere 85 maddeden oluşan bir federal anayasa taslağı hazırlıyoruz” dedi. El-Hayat Gazetesi’ndeki aynı haberde görüşlerine yer verilen Suriye Demokratik Konseyi Eşbaşkanı İlham Ahmed ise Menbiç ile Afrin arasında bulunan bölgeler başta olmak üzere, IŞİD’in elinde bulunan alanların Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) hedefi olacağını ifade ederek, Ankara’nın kurumsal ve federal bileşenler üzerinde olumsuz bir etkisinin olamayacağı söyledi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!