BM kınamasından mutlu... Rum liderden küstah çıkış: ‘Türk provokasyonu’

Güncelleme Tarihi:

BM kınamasından mutlu... Rum liderden küstah çıkış: ‘Türk provokasyonu’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2023 07:00

BM askerlerinin, Kıbrıs’ta ara bölgedeki Türklerin de yaşadığı Pile köyüne Türk tarafının yaptığı yol çalışmasını kesmesiyle başlayan krizde, BM Güvenlik Konseyi’nin Rum yanlısı bir kararla Türk tarafını kınaması, Rum lider Nikos Hristodulidis’i mutlu etti.

Haberin Devamı

Krizin başladığı günden bu yana sessiz kalan Rum lider Hristodulidis, kararın ardından “Türk tarafı provokasyonuna gerekli cevabı aldı” dedi.

‘TÜRKİYE İŞGALCİ’

Lefkoşa Rum kesimindeki diaspora toplantısında konuşan Rum lider, Türkiye’yi işgalci, KKTC’yi de ‘işgal rejimi’ diye niteledi. BM kararını kast ederek, “Uluslararası toplum bu sorunun cevabını net bir şekilde verdi. Bizim yapıcı olduğumuzu ve işgal rejiminin neler yaptığını anladılar” diye konuştu.

Türklerle Rumların ortak yaşadığı tek köy olan Pile’ye yapılan yol projesini engellemeye çalışacaklarını ifade eden Rum lider, Kıbrıs sorununda ise kendi istedikleri federal çözüm çerçevesinde müzakerelerin başlamasını talep etti. Rum lider, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile müzakereleri bu çerçevede başlatmak için her zaman görüşmeye hazır olduğunu da sözlerine ekledi. KKTC’de cuma günü yaşanan krizde, BM askerleri, Yiğitler sınır köyünden BM denetimindeki ara bölgede yer alan Pile köyüne ilerleyen yol çalışmasını KKTC topraklarına girerek engellemiş, çıkan arbede sonucunda geri çekilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!