Birlikte hareket edersek dikkate alınırız

Güncelleme Tarihi:

Birlikte hareket edersek dikkate alınırız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 10:29

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Friedberg Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Ayasofla Camisi’nde iftar verdi. İftarda konuşan Karartı, Türk toplumunun Almanya’nın parçası olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İFTARDA konsolosluk mensupları, Almanya Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü, DİTİB Hessen Birliği Başkanı Salih Özkan’ın da aralarında olduğu sivil toplum örgütleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Davete mülteciler de yoğun ilgi gösterdi. Ramazan hem inanç açısından kutsal bir ay, hem de insani değerleri, insani duyguları hatırlatması bakımından önemli olduğunu belirten Başkonsolos Karartı, “Zira biz Ramazan ayı içerisinde aslında bütün dinlerin temel öğretisi olan iyi bir insan olma hedefi doğrultusunda daha fazla gayret gösteriyoruz. Birbirimize daha fazla yardımlaşmaya, dayanışmaya gayret ediyoruz. En önemlisi de paylaşmak olan duyguyu daha fazla hatırlıyoruz. Şu an Almanya’nın pek çok yerinde iftar sofraları kurulu. Sosyal statüsü, ekonomik imkanları, milliyeti, etnik kökeni hatta dini ne olursa olsun bu sofraların etrafında insanlar bir araya geliyor. Hem sofradaki ikramları hem de duygu ve düşüncelerini paylaşıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

DÜŞÜNÜP, PLANLAMALIYIZ

Başkonsolos Burak Karartı, Türk toplumunun Almanya’nın geleceğinde de önemli rol alacağına inandığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Dünyamızın islamofobi, yabancı karşıtlığı, ırkçılık gibi aşırı akımlarla başetmeye çalıştığı, medeniyetler çatışması gibi tezlerin hala gündemde tutulmaya çalışıldığı bir ortamda, Almanya’daki Türk toplumu olarak ihtiyaç duyduğumuz şeylerden biri, bütün bu aşırı söylem ve eylemlere karşı hem kendi aramızda hem de içinde yaşadığımız bu ülkenin tüm insanlarıyla paylaşabildiğimiz bir şeylerin olduğunu gösterebilmektir. Bu çabaları bir aya indirgemeden sürekli kılmak gerektiğini de özellikle vurgulamak isterim. Türk toplumu bu ülkenin bir parçasıdır. Buna güçlü bir şekilde inanmalıyız. Türk toplumu bu ülkenin 50 yıla aşkın geçmişinde ve bu günde olduğu gibi geleceğinde de rol sahibi olacaktır. Bu rolü etkili bir şekilde yerine getirebilmek için, ihtiyaç ve beklentilerimizin Alman makamlarınca yeterince ve daha güçlü şekilde dikkate alınabilmesi için öncelikle birlikte hareket, birlikte düşünüp planlamamız gerektiğini vurgulamak isterim.”

Haberin Devamı

EN DEĞERLİ YATIRIM EĞİTİM

“Çocuklarımızın eğitimine son derece büyük önem vermeliyiz. Onların eğitimi hayatta yapabileceğimiz belki de en önemli, en değerli yatırımdır. Çağın gereklerine uygun bir eğitim almaları, aynı şekilde kimliklerine, değerlerine yabancılaşmadan yetişmelerini sağlamak aileler olarak bizlerin ve sizlerin en temel görevi olmalı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!